Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, mahallesinin öncelikli ihtiyaçlarını dile getirdi. Yeni seçilen muhtar Özat, özellikle kapalı pazar yeri ve Halk Merkezi taleplerini vurgularken, yetkililere destekleri için teşekkür etti.
Odunpazarı Kent Konseyi'nin düzenlediği basın buluşmasında konuşan Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, 47 yıldır ikamet ettiği Alanönü Mahallesi'nde yaklaşık 6400 vatandaşa hizmet verdiğini belirtti. Mahallelerinin de diğer mahalleler gibi belirli başlı sorunları olduğunu ifade eden Özat, bu sorunların başında bir kapalı pazar yeri ihtiyacının geldiğini söyledi.
Muhtar Özat, mahallelerine en yakın pazar yerinin Orta Mahalle'de kurulan Perşembe pazarı olduğunu, ancak bu alanın yokuş olması nedeniyle özellikle yaşlı vatandaşların zorlandığını dile getirdi. Bu durumu göz önüne alarak, Perşembe pazarının bulunduğu yerin değiştirilerek, Odunpazarı Belediyesi'ne ait Akoğlan Sokak'taki boş araziye bir kapalı pazar yeri yapılmasını talep etti.
Alanönü sakinlerinin faydalanabileceği bir Halk Merkezi talebini de dile getiren Muhtar Özat, Odunpazarı Belediyesi'nin diğer mahallelerde yaptığı gibi mahallelerine de böyle bir merkezin bir an önce kazandırılmasını istediklerini belirtti.
Diğer talepleri arasında, dört mahalleyi kapsayan ortak noktada yer alan Akoğlan Camii arkasına bir Ekmek Büfesi ve muhtarlığın yanına bir Su Dolum ATM'si konumlandırılması bulunuyor.
Muhtar Hüseyin Özat ayrıca, Sercan Sokak'ta bulunan Hacı Süleyman Çakır Parkı çevresinde trafik ışıkları olmaması nedeniyle araçların genellikle hızlı ve dikkatsiz geçtiğini, bunun vatandaşlar için tehlike arz ettiğini vurguladı. Bu sebeple, gerekli görülen yere acilen kasis yapılmasını talep ettiklerini ekledi.
Konuşmasının sonunda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ayşe Ünlüce ve Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt ile ekiplerine, mahallelerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini ileten Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.





