Yemek kuyrukları yüzünden, öğrenciler derse yetişmekte zorlanırken, çalışanlar da mesaiye geç başlamak zorunda kaldı.

Yunusemre Kampüsü içinde Yeni Öğrenci Yemekhanesi ile Merkez Yemekhane olmak üzere iki adet yemekhanenin bulunduğunu belirten AÜ’lüler yemekhanelerde yaşanan aksaklıklardan dolayı mağdur olduklarını belirttiler. Yeni Öğrenci Yemekhanesi'nde alt katın kapatılması nedeniyle sadece üst katta yemekhane hizmeti verildi. Üst katta sadece tek turnikenin çalıştığını, diğer turnikenin vejetaryan olarak ayrıldığını belirten öğrenciler, “ İki katlı yemekhanen sadece üst katı dün açıktı. Alt katı kapatmışlar. Burada yemek yiyebilmek için bir saate yakın kuyruk bekledik. Bu katta bulunan iki turnike maalesef çalışmıyor. Diğer turnikeyi vejeteryan yemek alanlar için ayırıyorlar. Ancak vejeteryan yemek yiyenlerin sayısı çok az. Turnike bomboş duruyor. Biz de diğer kalan tek turnikede dakikalarca sıranın bize gelmesini bekliyoruz. Derslerimize yetişemedik, geç kaldı. Bir yemek yemek için bu kadar uzun süre beklenmez” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Üniversite personeli de öğle arasında yemekhane önünde uzun süre kuyruk beklemekten bıktıklarını belirterek, “Merkez Yemekhane maalesef yetmiyor. Artık yemekhaneye öğrencileri de alıyorlar. Sıra bize neredeyse hiç gelmiyor. Tek turnikede dakikalarca sıra beklemek zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman mesaiye geç kalıyoruz. Bu duruma bir çözüm bulunmalı artık” diye konuştu.

Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçi ve emekçileri yalnız bırakmadı Başkan Kurt 1 Mayıs’ta işçi ve emekçileri yalnız bırakmadı

Öğrenciler ve çalışanlar yemekhanelerde daha düzenli bir sistemin oluşturulmasını ve dakikalarca yemek kuyruğunda beklemek istemediklerini söylüyor. 

Editör: Mustafa YILDIRIM