Ülkemiz erkeklerinin askerlik yapılması zorunludur. Askerlik süresi 6 ay olarak belirlenmiştir. Bu sürenin 1 ayı acemi askerlik dönemi, 5 ayı ise usta askerlik dönemi olarak geçmektedir. Yapılan yasal düzenlemeler neticesinde isteyen kişiler bedelli askerlik yapabilmektedirler. Bedelli askerlik süresi 1 ay olup bedelli askerlik ücreti 6 aylık dilimler ile belirlenmektedir. 2022 yılı ilk yarısı için belirlenen ücret 56 bin 500 lira olarak belirlenmiştir. 2022 yılı ikinci yarısı için ise 80 bin 64 lira olarak belirlenmiştir.

Bedelli askerlik için bankalar bedelli askerlik kredisi sunmaktadır. Bedelli askerlik şartlarını karşılayan kişiler bu kredi türüne başvurabilmektedirler. Sadece belirlenen dönemlerde kullanılmakta olan bu kredi türü, askerlik hizmetini yapacak kişiler için geçerlidir.

Bedelli askerlik kredisi devlet bankaları haricinde özel bankalar tarafından da sunulmaktadır. Bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyenler bankalara şahsen başvurmalıdır. Gerekli belgelere sahip olan ve bedelli askerlik şartlarını karşılayan herkes bu kredi türünden faydalanabilmektedirler.

Bedelli Askerlik Kredisi Şartları

Bedelli askerlik kredisi başvurusu, bankalarca yapılan inceleme neticesinde olumlu ya da olumsuz sonuçlanabilmektedir. Krediden faydalanabilmek için kredi notu yüksek olunmalıdır. Ayrıca bankalarda takibe düşülmemiş olmalı ve ödemelerin düzenli yapılması şartı aranmaktadır. İpotekli kredilerde eş rızası alınmalıdır. En fazla 48 ay vade talep edilebilmektedir. Kişinin gelirini beyan etmesi de zorunludur.

Bedelli askerlik kredisi ile ilgili bilgi almak ya da kullanım yapmak için https://hiperaktifkredi.com/ev-hanimlarina-kredi/ internet sitesi ziyaret edilebilmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM