Mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirmiş olsa da sonuç alamamışlar. Emek Mahallesi’nde yurt dışında yaşayan bir aileye ait olduğu öğrenilen evin çatısında mahsur kalan kedinin çıkamadığını gören mahalle sakinleri, hem itfaiye ekiplerine hem de muhtara haber vermişler. Ancak iddiaya göre olumsuz bir yanıt almışlar.

Mahalleliden dikkat çeken alkış! Mahalleliden dikkat çeken alkış!

Mahalle sakinlerinden ve kediye yardım etmeye çalışan Semih Akıl, kedinin 7 ya da 8 gündür çatıda mahsur kaldığını ifade ediyor. Kediyi indiremediklerini belirten Akıl, “Aşağıdaki ağaçtan tırmanmış, fakat geri indiremiyoruz. Sabah ben ağaca tırmandım, kasa uzattım, ancak kedi inmedi. İtfaiyeyi aradık, ancak onlar da ‘Hayvanın bir yerde sıkışık olması lazım’ diyorlar. Ev sahipleri yurt dışında olduğu için evin çatısına çıkamıyoruz ve haber de veremiyoruz. İtfaiyeyi iki kere aradık, babam da aradı, ben de aradım. Muhtarımıza da haber verdim, ama gelemeyeceklerini söylüyorlar. ‘İleteceğiz’ diyorlar, ama gelen giden yok. Kedi aç susuz, gece gündüz miyavlıyor, sesi iyice kısıldı” şeklinde konuşuyor.

Emek Mahalle Muhtarı Sibel Akıl, kediyi kurtarmak için her yolu denediklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade ediyor. İtfaiye ekiplerini defalarca aramış olmalarına rağmen gelmediklerini anlatan Muhtar Akıl, “İtfaiye Müdürlüğünü aradım. Kedi zor durumda olmadığı sürece, yani herhangi bir sıkışma olmadığını veya herhangi bir kuyu veya baca tarzında bir yere düşmediği takdirde, çatıdan kedi almaya gelemeyeceklerini söylediler. Benim hatırımı kırmayıp geleceklerini söylediler, ama ekip gelmedi. Şu an emniyet müdürlüğümüz de bu işin içerisine girdi. Kedi sadece çatıda değil, aynı zamanda oraya sıkışmış ve inemiyor. 7 gündür maalesef aç susuz. Konu komşu bir şeyler atmaya çalışıyor, ama yüksek olduğu için ulaşamıyorlar. Kedi zor durumda. Havalar soğuk ve orada hayvan sevenler var. Hayvan koruma dernekleri haberler yapılıyor, ama ihbarda bulunmamıza rağmen gelen giden olmuyor.” şeklinde açıklamalarda bulunuyor

Bu durum gerçekten üzücü. Umarım kedi bir an önce kurtarılır ve sağlığına kavuşur. Hayvanların yaşam hakkını korumak hepimizin sorumluluğu olmalıdır.

Editör: Mustafa YILDIRIM