“Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümünde Anafartalar kahramanı büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve işgal kuvvetlerine karşı direnen on binlerce şehidimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, tarihe altın harflerle kazınan büyük bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Deniz Zaferi, Çanakkale Boğazını ve İstanbul’u ele geçirmeyi amaçlayan İtilaf devletlerine karşı kazanılan tarihte örneğine az rastlanacak büyük bir başarıdır.

Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında Atatürk’ün askeri dehası belirleyici olmuştur. Atatürk’ün cephede söylediği “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözleri askerimizin zafere inanmasını sağlamıştır.

Deniz zaferinin ardından kazanılan kara savaşlarıyla, Anadolu toprakları ve boğazlar Türklerin hakimiyetine geçmiştir. Devamında I. Dünya savaşının seyri değişmiş, Çarlık Rusya’sının çöküşü hızlanmış, İngiltere’de yönetim değişikliği yaşanmıştır.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümünü kutlarken, dünya uluslarına “Çanakkale Geçilmez” dedirten ve tarihimize altın harflerle kazınan başarının eşsiz komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayan anlayışı ise kabul etmiyoruz.

Büyük bir gururla ifade ediyoruz ki, Çanakkale Deniz Zaferinde ortaya konulan eşsiz mücadele, halkımıza kurtuluş savaşı öncesinde güçlü bir moral kaynağı olmuştur.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde, başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için yaşamını yitiren tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM