Eskişehir’de seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdüren başkan adayları arasındaki centilmenlik rüzgarı seçmenin de dikkatini çekmiş.

Tepebaşı Belediye Başkanı ve CHP adayı Ahmet Ataç, semt pazarlarında esnafı ve vatandaşları ziyaretinde dikkatini çeken bir durum tespiti yapmış.

Yerel seçimlere doğru yol alınırken, partilerin adayları arasında gözlemlenen centilmenlikler vatandaşların da gözünden kaçmıyor.

Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki vatandaşları ziyaret edip onlarla sohbet eden Ataç’ın, seçim çalışması yürüten Saadet Partililer ile de sohbet etmesi, giderek sertlik kazanan politik çekişmelerden hoşnut olmayan ve bunu her fırsatta belli eden vatandaşların da hoşuna gidiyor ve adaylar arasındaki centilmenliği de onaylıyor.

Vatandaşlar artık siyasi partiler arasında kavga istemiyor.

Ancak her gün televizyonlarını açtıklarında siyasi parti liderlerinin birbirleri aleyhinde sözleriyle karşılaşıyor.

Büyük bir çoğunluk inanıyorum ki, siyasi parti liderlerinin bu çekişmelerinden bıkmış olacak ki, televizyonlarda haberleri izlemediğini söylüyor.

Eskişehir yereline baktığımızda, adayların şu ana kadar birbirleri hakkında kötü şeyler söylediğine pek rastlamadık.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir adayı Yılmaz Büyükerşen, seçim konuşmalarında genellikle yapılan işlerden söz ediyor, genel politikaları eleştiriyor ve köylünün içine düşürüldüğü zor durumdan söz ediyor.

Ak Parti Adayı Harun Karacan, ilçelerde ve kent merkezindeki konuşmalarında genellikle iktidar gücünü arkasına alacağını ve yapılacak hizmetleri anlatıyor.

MHP Büyükşehir adayı Kadir Çalışıcı da 5 yıldan fazla Valilik yaptığı bu kentte tanıdığı bildiği çevreleri Valiliğini referans göstererek, yarım kalan bazı işleri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tamamlamak istediğini ifade ediyor.

Merkez ilçe başkan adayları arasında da birbirlerini kıracak söylemlere pek rastlamadık.

Onlar da genelde yaptıkları ve yapacakları işleri anlatıyorlar. Şikayetleri ise hep genel politikalar oluyor.

Bu centilmenlik rüzgarı seçime az günler kala diner mi, fırtınaya döner mi, onu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Ancak hepsi bu kentte yaşayan, bu kentin insanları olan adaylar yarın yine yüz yüze bakacaklar.

Bu nedenle de bu centilmenlik rüzgarının devam edeceği kanaatini taşıyorum. Adaylar birbirlerine saldırmadan, eleştiri düzeyini aşmadan, hakaret etmeden seçim çalışmalarını sürdüreceklerdir.

Eskişehirlilere de yakışan budur zaten.

Son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine bakalım.

Kılıçdaroğlu’nun mitingine şu kadar kişi katılmış, Erdoğan’ın mitinginde bu kadar kişi varmış, çok da önemli değil.

Ancak liderler bir ile geliyorlar, birbirlerine sallayıp gidiyorlar.

Başbakan Eskişehir mitinginde, genelde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yüklendi.

Söylediği sözleri yadırgayanlar çoğunlukta, özellikle de “Eskişehir’e doğalgazı biz getirdik” sözü hayret ve şaşkınlıkla izlendi.

Erdoğan’ın, Büyükerşen’e ağır sözlerle yüklenmesi, geçen seçimde olduğu gibi sanırım hocaya birkaç puan daha kazandırdı.

Büyükerşen’den de jet yanıt gecikmedi zaten.

Yaygın medyada geniş yer alan, sosyal medyayı ise sallayan “dil sürçmesi” ise insanları güldürdü.