CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajında Çakırözer, “ ‘Ulusal egemenliğin’ millet iradesine emanet edilmesinin 97’nci yılında bizler Gazi Meclise büyük bir kararlılıkla sahip çıkacağız. Geleceğe dair en kıymetli hazinemiz çocuklarımıza hediye edilen tek bayram olan 23 Nisan Bayramımız kutlu olsun” dedi.
97 yıl önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin millet iradesini temsil eden en yüce makam olduğunun altını çizen Çakırözer, “97 yıl önce bugün ulusal egemenliği padişahlıktan alıp halk iradesine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum. Millet iradesini temsil eden en yüce makam olan Meclis’i yok etmek isteyenlere karşı nasıl ki 15 Temmuz darbe gecesinde bombalara karşı kendimizi siper ettiysek, Gazi Meclise, onun yansıttığı millet iradesine bundan sonra da büyük bir kararlılıkla sahip çıkacağız”  dedi.
23 Nisan’ı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiğini söyleyen Çakırözer “Bu yılki 23 Nisan’ı OHAL yönetimi altında, baskıların, hak, hukuk ihlallerinin yaşandığı bir ortamda karşılıyor olmak çok üzücü. Çocuk Bayramımızı, tüm toplum kesimlerine olduğu gibi çocuklara da hayatı yaşanmaz hale getiren yanlış politikalar nedeniyle neşe dolarak değil, maalesef hüzünlü ve buruk bir ruh hali içinde kutluyoruz. Çocuklarımız çağdaş, nitelikli, bilimsel eğitim almıyor. Bir yanda yoksulluk, bir yanda şiddet tehdidi ile bir yanda da taciz iddiaları ile karşı karşıyalar. Ama bizler geleceğimiz, yavrularımız için umutlarımızı ayakta tutmak zorundayız. Çocuklarımız için barış, huzur ve kardeşlik içinde bir ülkeyi birlikte inşa edecek, Gazi Meclis’in itibarını, saygınlığını ve millet iradesini yok etmek isteyenlere karşı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dimdik ayakta duracağız” dedi.

 
Editör: TE Bilişim