Mevcut ekonomik sıkıntılara dikkat çeken ve “Hepimiz açız, hepimiz yoksuluz” diyen Sayın, “BİSAM yoksulluk sınırını açıkladı. 26 bin 123 lira. Hepimiz yoksuluz. Açlık sınırı 7 bin 552 lira. Şu an asgari ücret açlık sınırının dahi altında. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti 250 TL’yi geçmiş şu an. Hepimiz açız, hepimiz yoksuluz. Bu ülkenin bulunduğu durum ne yazık ki bu. Ama şunu söyleyelim: Vatandaş enkazdan korkmasın. Bir enkaz var diyoruz ama korkmayın. Bunu çözecek kadrolar bizde var. Bu çözülür. Yeter ki vatandaş doğru yere oyunu versin, doğru tercih yapsın” diye konuştu.
ZULÜMLE ABAD OLUNMAZ
Hükümetin sorun çözme yetisini kaybettiğini vurgulayan Sayın, “Fakat şu an sürdürülebilir bir ekonomi yok. Tamamen seçime endekslenmiş, ülkenin menfaati zerre kadar düşünülmüyor. Bunun bir an önce hükümet tarafından düzeltilmesini bekliyoruz. Ülkeyi idare eden sizsiniz. Bunu çözecek olanlar da sizlersiniz. Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi “Zulümle abad olunmaz.” Hükümet şu an sorun çözme yetisini kaybetmiş durumda. Sadece seçime endeksli bir ekonomi modeli uyguluyor. Üretim endeksi yüzde 1.6 düştü. Bu da önümüzdeki süreçte işsizliklerin artacağını gösteriyor” şeklinde konuştu.
SAYISAL OLARAK AVANTAJ GETİRİR
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sayın, 6’lı Masa’nın sahada ortak çalışma yapıp yapmayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Yukarda 6’lı Masa’nın kurmayları komisyonlar halinde çalışıyorlar. Yerelde birlikte çalışma olabilir. Bunu liderler bazı kararlar aldıktan sonra muhtemelen açıklayacaklardır. Tabi seçim ittifakımızın ne olacağı da önemli bu konuda. Hangi parti kiminle ittifak kuracak? Bu detaylar da önemli. Bunun önünde bir takım teknik problemler var seçim yasasıyla alakalı. Bunlar çözüldüğü zaman olacaktır. Biz 6 parti görüşüyoruz sürekli il başkanlarıyla. Böyle bir karar alındığı zaman beraber çalışmanın ben avantaj getireceğini düşünüyorum. Sayısal olarak ciddi bir avantaj getirecektir. Çünkü biz Eskişehir’i ilçeleriyle beraber bir günde bitirebiliriz 6 siyasi parti ortak bir çalışma yaparsa. Ben bunun avantaj olacağını düşünüyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM