Kara, Emekliler Derneği başkanlığına aday Kara, Emekliler Derneği başkanlığına aday


Kaya, “Adında da adalet geçen Adalet ve Kalkınma Partisi ile yaşadığımız haksızlığa ve mağduriyete bir çözüm üretmesini, Türk-İş ile masaya oturup tekrar ek protokolle iyileştirme yaparak hakkaniyetli ve adaletli bir dağılım yapmasını talep ediyoruz.” dedi. 
Maaş farkları iş huzurunu zedeliyor
Kamu işçilerine yüzde 94’ü geçmeyen bir maaş artışı yapıldığına dikkat çeken Kaya, ocak ayı içerisinde gerçekleştirdikleri basın açıklamaları ve yürüyüşlerle hükümete seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade etti. Kaya, “Aynı işi aynı unvanı taşıyan iki çalışan arasında yıllardır yaklaşık aynı ücret alınırken, son bir yılda örneğin bir işçi makiniste bir memur makinist arasında 20-25 bin liraya geçen fark oluşması iş yerlerinde iş huzurunu da zedeler duruma getirmiştir. Sebepleri ne olursa olsun Ülkemizde yaşanan istikrarsız ekonomi ile yüksek enflasyon karşısında nitelikli işçi ücretlerimiz neredeyse asgari ücret seviyesinde kalmış hak ettiği değerin çok çok altına düşmüştür.” dedi. 
Maaş farkı cebimize girmeden geri alındı
10,15 bin liranın altında kiralık ev bulunamadığını bu ekonominin içerisinde kalifiye ve sanatkâr kamu işçilerinin 21 ve 24 bin lira arası ücrete sıkışıp kaldığını belirten Kaya, “Üst kuruluşumuz Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonları kamu çerçeve protokolüne 29 Ocak'ta yüzde 32.57 zam artışı içeren ek protokol imzalamışlardır. Daha imzadan 5 gün sonrası açıklanan ocak ayı enflasyonuyla bile ilave olarak gelmesini beklediğimiz yaklaşık yüzde 10-14 arasındaki artışın yüzde 6,7'si ocak ayında daha cebimize girmeden enflasyon farkı olarak geri alınmıştır. Görülen o ki, şubat ayı enflasyonuyla da yapılan ek protokolünün hiçbir önemi kalmayacak durumdadır. Her şeyin bir bedeli bir karşılı vardır. Kamu işçilerinin sabır taşı çatlamıştır.” ifadelerini kullandı. 
Vergide adalet istiyoruz
Vergide yaşanılan adaletsizliklere de değinen Kaya, “Yaklaşık 1,5- 2 aylık maaşımızın tamamının vergiye kesildiği bir sistem içersindeyiz. Oysa azdan az çok kazanandan çok olması gereken vergide adaletin mutlaka sağlanmasını istiyoruz. Biz Demiryolcular ve kamu işçileri olarak, adında da adalet geçen Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetimiz ile yaşadığımız haksızlığa ve mağduriyete bir çözüm üretmesini, Türk-İş ile masaya oturup tekrar ek protokolle iyileştirme yaparak hakkaniyetli ve adaletli bir dağılım yapmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM