MHP İl Başkanı İsmail Candemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin deprem sonrası açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorusuna şöyle yanıt verdi: “Deprem sonrasında Bahçeli’nin geç açıklama yatığı doğru değildir, kendisi hemen reaksiyon gösterdi; ilk açıklamasında AFAD’a 1 milyon lira bağış yaptığını, partiden ve ülkü ocaklarından arama kurtarma eğitimi almış 1800 kişinin sahaya ilk gidenlerden oldu. Bizim inancımız gereği sağ elin verdiğini sol el görmez bu nedenle bunları duyurmadık, hatta deprem bölgesinde yine ilk günlerde ücretsiz ekmek dağıtımı yaptık, Hatay’dan gelen talepleri karşıladık ve buranın ilçelerine yoğunlaşarak yardımları gönderdik. Devlet Bahçeli, devlete alternatif çıkarılması devletin aciz gösterilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.” 
HEPİMİZ SORUMLUYUZ
Depremin ağır sonuçlarından kimin sorumlu olduğuna ilişkin ise Candemir, “Bu ağır sonuçlarla ilgili hiç birimiz masum değiliz, Türkiye fay hatlarının üzerinde bununla ilgili yıllardır bir şey yapılmadı, hepimiz suçluyuz, göz göre göre oldu pek çok şey, ancak inşaat konusunu ranta çevirdiğimiz sürece bunlar yaşanacaktır.” ifadelerini kullandı. 
ESKİŞEHİR İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Eskişehir’in depreme hazır olup olmadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Candemir, şunları söyledi: “Uzmanlara göre Eskişehir de böyle bir felaketi bekliyor, hazır mıyız değiliz ama artık dünü tartışmadan hepimizi elini taşın altına koyması gerekiyor. Eskişehir’in depreme hazır hale getirilmesi, şehir merkezinin ana arterlerinin büyük sorunlar yaşayacağını, yapı stoğunu eski olduğunu daha önce defalarca dillendirdik. Ancak artık düne dönmenin anlamı yok, büyükşehir TMMOB ile bir çalışmaya başladı, 22 bin binanın yapı stoğu çıkarılacak buna destek olup, ön almalıyız, bu konuda birbirimize destek vermeliyiz.” 
BUGÜN TEK KONU DEPREM
Şu an için erken seçim tartışmalarının anlamlı olmadığını dile getiren Candemir, şöyle konuştu: “Bugün seçim konuşmanın zamanı değil, şimdi tek gündemimiz; depremdir, zamanı geldiğinde bu konular konuşur. Bu saatten sonra normalleşemeyiz, daha 1999 depreminin etkilerini üstümüzden alamadık dünyada da görülmemiş bir durum 2 depremi üst üste yaşadık, 11 şehir etkilendi, Eskişehir’e 18 bin depremzede vatandaşımız geldi. Bunun psikolojisi çok kötü bugün beraber olma günü geçmişteki tartışmalara girmeden en kısa sürede biz kentimiz için ne yapabiliriz bunu konuşmalıyız ve her türlü desteği vermeliyiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM