Eğitim Birsen 1 nolu şube başkanı İbrahim Akar, Çağdaş okullarına baş örtülü olduğu iddiası ile bir depremzede bir öğrencinin kabul edilmediğini iddia etti. Akar, "
Çağdaş Okulları okula kayıt için gelen Hataylı  T.İ. isimli 9. Sınıf öğrencisini sırf başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kabul etmiyor.

Okul Müdürü İsmail Samur gerekçe olarak "bu okulda hiç başörtülü öğrenci yok burda zorlanırsın" diyor. Öğrenciyi ve velisini başka bir okula gitmeleri için 28 Şubat'tan kalma ikna odası kurarcasına ikna etmeye çalışıyor. Öğrenci ve velisi yaşadıkları olayın üzüntüsü ve şaşkınlığıyla okuldan ayrılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ve bakanlık mevzuatıyla yönetilen bir okulda 28 Şubat sürecinin özeti bir durum nasıl yaşanabiliyor? Bu okulda hiçbir başörtülü öğrenci yok diyerek bu okula başörtülü öğrenci alınmadığı mı kast edilmeye çalışılıyor? Okulun bağlı olduğu vakıf yöneticilerinin olanlardan bilgisi var mı?

Bu konuda başta okulun bağlı olduğu Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı  yöneticilerinin böylesi vicdanları yaralayan, küçük bir kız çocuğuna başörtüsünden dolayı yapılan bu çirkin muamele karşısında kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapması gerekir.

Kendisiyle görüştüğüm öğrenci velisi konu hakkında Eskişehir Valiliğine gereken şikayette bulunduğunu ifade etti. "Depremde onlarca yakınımızı kaybettik ama bu olay bize çok daha acı geldi" diyor.

Bir depremzede çocuğa başındaki başörtüsünden dolayı 28 Şubat sürecini anımsatan böylesi bir tavrın takınılması akıllara durgunluk verecek derecededir. Bu çirkin davranışın sorumlularını şiddetle kınıyorum. Bu konu ile ilgili Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şubesi olarak 17 Mart Cuma günü saat 12.30'da Çağdaş Okulları önünde basın açıklamasında bulunacağız.

Konu hakkında öğrenci velisi tarafından gerekli şikayet yapılmış olup aldığımız bilgilere göre Eskişehir Valiliği tarafından soruşturma başlatılmıştır. Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube olarak konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriz."

Editör: Mustafa YILDIRIM