Doğru diş fırçasını seçmek, herhangi bir ağız hijyeni uygulamasının önemli bir parçasıdır. O kadar çok farklı diş fırçası türü ve markası var ki, birçok insan seçenekler karşısında şaşkına dönüyor ve hangi diş fırçasının kendileri için doğru olduğundan emin olamıyor.  Kendiniz ve ihtiyaçlarınız için en iyi seçimi yapmak önemlidir. Yeni diş fırçası seçerken dikkate alınması gereken birkaç nokta vardır:

Kanal tedavi işlemi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Dikkate Alınması Gereken Genel Hususlar

Boyut ve Şekil – Diş fırçaları çok çeşitli şekil ve boyutlarda mevcuttur bu yüzden rahat ve kullanımı kolay olacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Dişlerinizin tüm yüzeylerine en iyi erişimi sağlayan kafa boyutuna sahip bir diş fırçası seçmeniz önemlidir. Daha büyük kafalara sahip birçok diş fırçası mevcut olsa da, ağız çevresinde hareket etmeleri genellikle daha zordur, dişlerde ve diş etlerinde ulaşılması zor yerlere ulaşmada o kadar etkili olmayabilirler.

Kıllar - Çoğu diş fırçası, ekstra yumuşaktan yumuşak, orta veya sert arasında değişen farklı kıl tipleriyle mevcuttur. İnsanların büyük çoğunluğu için yumuşak kıllı diş fırçası en iyi seçimdir. Bazı durumlarda, özellikle daha yoğun veya şiddetli fırçalamaya yatkınsanız, orta veya sert kıllı diş fırçasının kullanılması aslında dişlerin ve diş etlerinin minesine zarar verebilir. Dişlerinizi ve diş etlerinizi daha da fazla korumak için yuvarlak uçlu kılları olan  diş fırçası seçebilirsiniz.

İstanbul’un en gözde özel diş kliniği randevu detayları için tıklayın.

Diş Hekiminizin Tavsiyesi – Diş hekiminiz sizin için doğru diş fırçasını sorabileceğiniz en iyi kişidir. Ağız hijyeni konusunda uzmandırlar ve ayrıca hangi seçeneklerin mevcut olduğu ve hastalarının her birinin bireysel ihtiyaçlarına neyin en uygun olacağı konusunda yardımcı olabilirler.

Editör: Mustafa YILDIRIM