Ancak dövmeciyi bulduktan sonra sıra fiyatına geliyor. Dövme fiyatları boyutuna, dövme işçiliğine ve verilen emeğe göre değişiklik gösterebilir. Ancak dövme fiyatını etkileyen birçok unsur bulunmaktadır. Bir dövmeciye giderek fiyatını soramazsınız. Bunun için kişiye özel bir dövme hazırlanır ve fiyatı da özel olarak belirlenir.

Bir dövme ücretinin ne kadar olacağını belirleyen faktörlerin başında yaşadığınız yer gelir. Dövme stüdyosunun nerede olduğu fiyatta en önemli unsurlardandır. Bir diğer faktör de, dövme sanatçısının deneyimidir. Kullanılan ekipman ve mürekkep miktarı da fiyatlara yansıyan etkenlerdendir. Bunun yanında, dövmenin yapılacağı bölge ile dövme için harcanan süre de fiyata doğrudan etki eder. Dövmeci bul sitesi üzerinden dövme sanatçılarını bularak dilediğiniz dövme türünü yaptırabilirsiniz.

Dövmenin Günümüze Geliş Hikâyesi

Günümüzde teknolojinin yardımı ile dövme yapmak adeta çocuk oyuncağına dönmüşken çok eski zamanlarda farklı tekniklerle uygulanıyordu. 1900’lü yıllarda ilk dövme makinelerinin bulunması ile dövme sektörünün ilk adımları atılmış oldu. Ciddi kazançlar elde edilmesini sağlayan dövmecilikte pek çok usta yetişmeye başlamıştır. Ancak teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki,  dövme robotları geliştirilmeye başlandı bile ve dövme sanatçılarının yerini ne zaman alır bilinmez.

Dövme fiyatları ile olduğu kadar sildirilip sildirilemeyeceği ile de gündem oluyor. Ancak bu kadar popülaritesi artmış olan dövmenin günümüzde lazer teknolojisi ile silinmesi de mümkün.  Yaklaşık 5 bin yıl önce yapılmaya başlanan dövme zengin ve fakir arasındaki farkı ayırt etmek için kullanılırdı. Bazı inanışlara göre nazardan ve kötü ruhlardan korunmak amacı ile yapılan dövme Avrupa dillerinde tattoo olarak adlandırılır.  Dövmelere yüklenen anlam yüzyıllar boyu kültürden kültüre değişerek süregelmiştir.

Dövme Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde birçok yerde dövme sanatçıları tüm becerilerini açmış oldukları dövme stüdyolarında sergilemektedir. Dilediğiniz her yerde dövme yaptırabilirsiniz. Ancak her yerde dövme yaptırmak doğru değildir. Dövme yaptırmak istediğinizde dikkat edeceğiniz öncelikli kural dövme fiyatları olmamalıdır. Sağlığınızı tehlikeye atmamak adına öncelikle temizlik ve hijyene bakmalısınız. İyi bir dövmeci müşterilerine tek kullanımlık ve steril aletler kullanarak dövme işlemini yapmalıdır. Böylece,  enfeksiyon ve hastalık kapma risklerine karşı korunmuş olursunuz.

Bir diğer önemli unsur da dövme stüdyolarının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmasıdır. Tüm bunların ardından, dövme ustasının deneyimli olmasına ve becerisine bakılabilir. Kullandığı aletlerin kaliteli ürünler olması yine sizin cildinize zarar vermemesi bakımından oldukça önem arz ediyor. Dövme işlemi cilt altına uygulanan bir işlem olduğundan sağlığınıza zarar verecek unsurlardan kaçınmalısınız. Dövmeci Bul sitesi üzerinden dilediğiniz dövme ustasını bulabilir ve tüm olumsuz etkenlerden uzak bir şekilde sağlığınıza zarar vermeyen dövmeler yaptırabilirsiniz.

Kaynak: https://www.dovmecibul.com/

Editör: Mustafa YILDIRIM