Kamış, “Bilindiği üzere Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 İlimizi etkileyen deprem sebebiyle tüm yurdumuz yas içinde. Bölgeye ulaşan meslektaşlarımızın anlatımına göre durum bahsedilenden çok daha vahim. Kaybettiğimiz insanlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve kurtulanlara da sabırlar diliyorum.

            Bölgedeki ilaç ihtiyacı ne yazık ki üst seviyede. Şu ana kadar değerli meslektaşlarımızın yaptığı ve yapmaya devam ettiği yardımlarla odamızın temin ettiği yiyecek, su, kıyafet, serum ve ilaçlardan oluşan ikinci tırımız da az önce Samandağı’na  vardı. 1500 kg civarında bakliyat, 1500 civarı konserve, 4200 su, yüzlerce çocuk ve yetişkin bere, eldiven, çorap, içlik, kazak, polar, battaniye, mama, biberondan oluşan ürünleri gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz. Ayrıca Eskişehir Sanayi Odası ile yaptığımız işbirliği sayesinde bölgenin ihtiyacı olan ilaçların karşılanmasına devam ediyoruz. Şu ana kadar Oda olarak 3 tır ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptık. Bunun dışında yine bölgeden gelen ilaç ihtiyaçlarını meslektaşlarımızla birlikte karşılamaya çalışıyoruz.

            Eczacı meslektaşlarımızdan gönüllü olan 30 kişilik bir grubumuz 3 günlüğüne Maraş bölgesine gidip, oradaki halkımızın ilaç ihtiyacını kurulan seyyar eczanelerde karşılayacak. Bu konuda meslektaşlarımız ve Odamız diğer sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla tam bir uyum içerisinde çalışmaktadır.

            Yardımda bulunan tüm meslektaşlarıma ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM