Eskişehir Demirspor Başkanı o konuyu açıkladı Eskişehir Demirspor Başkanı o konuyu açıkladı


İmza toplamak için açtıkları standın başında konuşan Sendika Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Krizin sorumlusu ülkemizi yönetenlerdir, o zaman krizin faturasını da onlar ödemelidir.” diyerek tepkisini dile getirdi. 
İmzaları Meclise Ulaştıracağız!
Hamamyolu’nda imza standını açtıklarını söyleyen Tüm Emekliler Sendika Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Tüm imzaları meclise ulaştıracağız. Yoksulluk sınırı 63 bin lirayı geçtiğine göre en düşük emekli maaşı 35 bin lira olmasını imzaya açtık. İntibak yasasının yapılmasını istiyoruz. Emeklilerin tüm sağlık hizmetlerinden para almamasını, katkı alınmamasını ayrıca sendikal mücadelemizin yasal güvence altına alınmasını istiyoruz. Adaletli gelir dağılımı için düzenleme yapılmasını istiyoruz.” dedi. 
İnsanca yaşamak istiyoruz!
Emekli maaşlarının yeniden düzenlemesini istediklerini ifade eden Şanlı, yerel seçimler öncesinde talepleri için gerçekleştirdikleri tüm çağrıların siyasi iktidar tarafından görmezden gelindiğini belirtti. Şanlı, “Seçim öncesi yeniden bir düzenleme yapılmasını, adaletli gelir dağılımını savunduk, düzenlemenin yapılmasını istedik ama buna rağmen siyasi iktidar bizi duymamazlıktan geldi. Bu süreçte seçime girdik. Tüm uyarılarımıza rağmen bizi görmemezlikten gelen siyasi iktidar ve ortakları, cumhurbaşkanı ile genel seçim sonuçlarını hep beraber gördük. Tüm emeklilerin uyarılarını yok saydıklarında sandıkta onları yok sayabileceğimizi sonuçlar açıklandığında hepsi gördü. Buradan bir kere daha uyarıyor, mücadelemizi sürdüreceğimizi söylemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM