Biletlerdeki indirimler sorun yaratıyor Biletlerdeki indirimler sorun yaratıyor


Hükümetin hedeflenen enflasyona göre emekli maaşlarında artış yapacağına yönelik söylentilere yönelik konuşan Yumrukaya, “Devletin kendi hesapları farklı olabilir ama gerçek olan bir şey var, bir yanda TÜİK’in açıkladığı rakamlar var bir yanda ENAG var, sendikaların açıkladığı rakamlar var. Bugün açlık sınırı 17 bin lira civarında, yoksulluk sınırı 50 bin liraya dayanmış durumda. Burada devlet zammı neye göre yapacak? Hedeflenen enflasyona göre artış yaparlarsa bu alanlardaki mücadeleyi daha da büyütür.” şeklinde konuştu. 
ENAG verileri dikkate alınmalı
Emekli maaşları belirlenirken hükümetin ENAG’ın enflasyon rakamlarını dikkate almasının daha mantıklı olacağını dile getiren Yumrukaya, “En azından yüzde 100 bir artış olması gerekiyor. Biz zaten alanlarda savunuyoruz en az emekli maaşı 25 bin lira olmalı diyoruz ama bu rakamlar da her gün eskiyor. En az emekli maaşı aslında yoksulluk sınırında olmalı, 50 bin lira olmalıdır.” açıklamasında bulundu. 
Mücadelemiz sonucu hükümet geri adım attı
Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin herkese verilecek olmasını da değerlendiren Yumrukaya, “Hükümet geri adım attı. Önce çiftçilere sonra da herkese vereceğiz dedi. Bizim alanlarda yaptığımız mücadelenin çok etkili olduğunu düşünüyorum. 3 imza kampanyası düzenledik, bu 3 kampanyada 7,8 bine yakın imza toplandı. Vatandaş bu ayrımcılığa, haksızlığa isyan etti. Büyük destek verdiler. 10 aralıkta Ankara’da büyük bir miting yapacağız hatta sendika üyesi olmayan emekliler bile Ankara mitingine gelmek için bize müracaat ettiler. Bu mücadele devam edecek. Mücadelemiz sadece hak mücadelesi değil tabi ki, yapılan tüm haksızlıklara karşı mücadele vermek istiyoruz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM