Partisinin haftalık pazar toplantısında ülke gündemini değerlendiren Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Hukuk İşleri Başkanı Av. Ufuk Çağlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti iktidarı yönetimini ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm yetkiyi kendi eline topladığını ve hükümet denildiğinde aksa sadece Erdoğan’ın geldiğini dile getiren Çağlar,Bakanlar Kurulunun ve Meclis'in hiçbir kıymet-i harbiyesi kalmadı! Tek kişi! O zaman sistemi oturmuş kurumlar vardı, bugün yok” dedi.

 

"MÜCBİR SEBEP" AK PARTİ İKTİDARIDIR”

 “Her ne kadar Sn. Erdoğan, ekonomideki başarısızlıklarını "mücbir sebepler" diyerek açıklamaya çalışsa da, bunun böyle olmadığını hepimiz biliyoruz” diyen Çağlar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Mücbir sebepler başka ülkeleri 1 şiddetinde etkilerken, neden bizim ülkemizde bu 10 şiddetinde yaşanıyor? Neden enflasyon ABD'de ve Avrupa ülkelerinde en fazla %6-7 iken, savaş ve kriz olan ülkelerde dahi %20'leri geçmezken; biz de bu oran %60-70'leri geçip üç haneli rakamları buldu? Hangi yanlış adımları atıp, hangi akla hayale gelmedik politikaları uyguladınız da; bu "mücbir sebepler" en çok ülkemizi etkiledi? Bilinmelidir ki; bugün Türkiye'nin yaşadığı krizlerin mücbir sebebi; sadece Ak Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanının kurduğu sistemdir! Başka türlü bunu açıklamak mümkün değil! Tek kişilik bir sistem ve tek kişinin her konuda karar vermesi şu anda bizim yaşadığımız en büyük problemdir. Neden? Çünkü tek kişilik kuruluşlarda konular müzakere edilemez.”

“ERDOĞAN MECLİS KARARI

 OLMADAN ADAY OLAMAZ”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, karşısına kimin aday çıkacağını çok merak ettiği için ısrarla o ismi öğrenmek istediğine dikkat çeken Çağlar, kendisinin yaptığı "seçimler tam zamanında yapılacak ve ben adayım" sözlerini hatırlattı.  Ancak seçimlerin tam zamanında yapıldığı takdirde Erdoğan’ın aday olamayacağına dikkat Çeken Çağlar, “Anayasa Mahkemesi iptal eder. Çünkü Anayasa'da çok açık ve net "bir kişi ikiden fazla aday olamaz." hükmü var. Aday olabilir mi? Olabilir ama bir şartla. Meclis karar verir, seçimi öne alırsa. Peki, ne kadar öne alırsa olur? 1 hafta, 10-15 gün bile öne alınsa Anayasa'daki durumdan dolayı Cumhurbaşkanı Meclis tarafından aday gösterilebilir. "Ben adayım." diye kendisi kesinlikle dayatamaz” dedi.

İKTİDAR OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR ARIYOR

Ekonomik krizle birlikte halk desteğini kaybetmekte olduğunu anlayan iktidar ve ortaklarının, yeniden “beka” söylemine sarılabilmek için fırsat aradıklarını belirten Çağlar, Cumhur İttifakının  Suriye ve Yunanistan üzerinden “olağanüstü durumlar” meydana getirmek istediğini kaydetti. “Açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki; hiç kimse kendi ikbali ve iktidarı için ülkemizi bu zor günlerinde böylesine tehlikeli yollara sokma gafletinde bulunmasın” uyarısında bulunan Çağlar, “Biz, terörle başarılı ve etkin bir şekilde mücadele edilmesini sonuna kadar destekliyor, bu konunun siyasi malzeme yapılmasına sonuna kadar karşı çıkıyoruz! Şahsiyetli bir dış politikaya evet, dış politika konularının seçimlere alet edilmesine hayır diyoruz!” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER ADİL OLSUN

 

Çağlar, basın açıklamasının son bölümünde ise şunları dile getirdi: “Seçimin daha adil ve eşit şartlarda geçmesi gerektiğini buradan ifade etmek istiyoruz.  İktidar ve ortakları, seçimleri kazanmak için her yolun mübah olmadığını bilsinler! Bu seçimi kazanmak için atacakları her adımın mesuliyeti büyük olacaktır; bunun bilinciyle hareket etmelerini ümit ediyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM