Eğitim hayatına  Turan İlköğretim Okulunda başlayan Erkan Sarmaşık, Cumhuriyet Lisesinde başladığı lise öğrenimini Gazi Lisesinde  bitirdi. Eğitim hayatına Eskişehir’de başlayıp Eskişehir’de devam eden Sarmaşık, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde  İşletme Bölümünü okudu.

Küçük yaşlarda ticaret hayatına başlayarak kendini geliştiren Erkan Sarmaşık, yaklaşık 15 yıl boyunca ankastre sektöründe yer alan firmalarda bölge müdürlüğünden pazarlama müdürlüğüne kadar birçok alanda çalıştı. Şu anda Eskişehir’de ankastre ve beyaz eşya alanında faaliyet gösteren Esanka firmasını 2015 yılında kurarak ticaret hayatını bir üst seviyeye taşıdı.Kısa süre içerisinde 4 satış mağazası daha açan Sarmaşık, taşımalı gıda ve esnaf lokantası gibi alanlarda da yakın zamanda faaliyet göstermeye başlayacak.Yakın zamanda üretici firma olarak  faaliyet göstermeye hazırlanan Erkan Sarmaşık, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin İmişehir bölgesinde granit evye üretim tesisi kurarak ürünlerini ulusal pazarda faaliyete sunmaya hazırlanıyor.Ticaret hayatındaki tüm yatırımlarını Eskişehir'e yaparak Eskişehir'deki istihdama sağladığı katkılarla da tanınıyor.
İş hayatı dışında sosyal hayatında da oldukça aktif olan Erkan Sarmaşık,Eskişehir'in en büyük tribün gruplarından Aşk-ı şehir'in kurucularındandır. Büyük bir tesbih koleksiyonu bulunan Sarmaşık, motora olan tutkusuyla da biliniyor.

erkan-sarmaşık-2
 Siyaset hayatına 2021 yılında BBP  Odunpazarı İlçe Başkanı olarak başladı. Milletvekili adaylığı sürecindeki yoğunluğundan dolayı parti görevinden istifa etmesine rağmen partiye çeşitli alanlarda destek vermeye devam etti. Bu yılki seçimlerde de BBP Eskişehir birinci sıra miletvekili adayı olarak yer aldı . Hayatını sosyal sorumluluk projelerine adayan Sarmaşık, firması Esanka'nın da katkılarıyla Afrika’daki Müslüman köylerde bulunan yetim çocuklara destek oldu. Yardım çalışmalarını derneklerle entegre çalışarak sürdüren Erkan Sarmaşık, şimdilerde bireysel yardımlarını Eskişehir'e gelen depremzelere yapıyor. Büyük depremin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgesine giderek desteğini gösteren Sarmaşık, tüm imkanlarını kullanarak   bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırmıştır.

Editör: Mustafa YILDIRIM