Erzurum ABA klinik olarak faaliyet gösteren Paylaşım Özel Eğitim Kurumu bünyesinde otizmli çocuklar için en etkin tedavi ve terapi yöntemleri uygulanmaktadır. Uygulamalı davranış analizi olarak da bilinen bu yöntem sayesinde Otizmli çocukların yetersiz kaldığı beceriler tespit edilmekte ve bu becerilerin geliştirilerek yaşıtları ile eşit düzeye ulaştırılması sağlanmaktadır. ABA tedavisine göre davranış öncesi ve davranış sonrasında oluşan durumlar davranışın kendine etkilemektedir. Dolayısıyla davranış öncesi ve davranış sonrası oluşumlar tespit edilerek en doğru davranışın çocuklara üretilebiliyor olması mümkündür. Geliştirilen ve planlanan bir müfredat ile her bir davranış ve bu davranışa bağlı olarak alt davranışlar basitleştirerek Otizmli çocukların anlayabileceği bir düzeye indirgenmektedir.  Ve bu davranışlar teker teker çocuklara öğretilmektedir.

 Erzurum otizm kliniği olarak faaliyet gösteren Paylaşım Özel Eğitim Kurumu olarak verilen tedavi yöntemleri hakkında en detaylı bilgilere ulaşabilmek için kliniğe ait olan resmi web sitesine giriş yapabilirsiniz. Burada uygulanan tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. İletişim bilgilerini kullanarak klinik ile birebir görüşmeler yapabilir ve çocuklarınızın genel durumunu belirterek tedavi yöntemleri hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Paylaşım Özel Eğitim Kurumu ile Floortime Eğitimi

DIR Floortime otizm tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden bir diğeridir.  Yerde kurulan oyun düzenekleri ile yapılan bu tedavi ile otizmli çocuklar ve ailesi arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesi hedeflenmektedir.  Otizmli çocukların özel eğitimler ile birlikte kendilerini en hızlı şekilde geliştirebilmeleri için aileleri ile kusursuz bir iletişim içerisinde olmaları önemlidir.

Editör: Mustafa YILDIRIM