Başkan Tuncel, depremzedeler için acilen barınma ihtiyacının bulunduğu bu günlerde, ilimiz otogarı yanında atıl halde bulunan eski AVM'nin derhal depremzedeler için kullanılmasını söyledi.

4000 metrekareden büyük açık alanı olan, 2000 metrekareden büyük kapalı alanı olan bu binanın depremzedeler veya KYK yurtlarından sürülen üniversite öğrencileri için kullanılmasını isteyen Tuncel, başta sayın Yılmaz Büyükerşen olmak üzere, ilgili kişi ve kurumların acilen bu konuya el atmaları gerektiğini vurguladı.

Depremzedeleri taşımak için gerek otogarın yanında olması gerekse elektrik, su, iklimlendirme ve havalandırma açısından bütün donanımlara sahip bu yapının depremzedeler için kullanılmasını isteyen Tuncel, gerekirse arsa sahipleriyle de görüşülüp harekete geçilmesini önerdi.

Boş durumdaki bu AVM'nin daha önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınıp tekrar satılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Tuncel, sayın Büyükerşen'in bu satıştan pişmanlık duymasının Eskişehir halkı adına talihsiz bir durum yarattığını belirtti.

Bahsi geçen arazi ve binanın satışı sırasında, dönemin muhalif encümen üyelerinin herhangi bir girişimde bulunup bulunmadıklarını soran Tuncel, böylesine stratejik bir lokasyonda bulunan bu arazinin ve yapının acilen Eskişehir halkının ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tekrar Eskişehir'e kazandırılması gerektiğini söyledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM