Olağan ESKİ Genel Kurul Toplantılarının 2'inci Birleşim 1'inci Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin başkanlığında gerçekleşti.

AKP Grubunun kesin hesap ve faaliyet raporuna ilişkin konuşmalarına cevap veren ESKİ Genel Başkanı Oğuzhan özen, "2024 yılında kısa vadeli ödenecek borç 88 milyon 994 bin lira. Uzun vadeli borçlanma 2030'a kadar ve 226 milyon TL'dir. Taksitlerle ödenecek uzun vadeli borçlanmadır. ESKİ'nin gelirinin yüzde 78'ini kendi öz kaynakları oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Önemli olan hedeflerin gerçekleşmesidir"

Stratejik plana ilişkin konuşan Oğuzhan Özen, "5 yılda bir yapılıyor. O yıl yapılan hedeflere müdahale edemiyoruz. En önemlisi hedeflerin gerçekleşmesidir. Yüzde 76'dır gerçekleşen, hedeflenen yüzde 80'dir. Hedeflerin gerçekleşmesine odaklanmakta fayda var." dedi.

Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı

Eskişehir'in arıtma sistemine de değinen Oğuzhan Özen, "Arıtma sistemi ileri teknolojidir. Arıtma sistemleri suyun yapısına kalitesine göre oluşturulur. 3 ay önce bakanlığın teşvikiyle yapılan arıtma sistemi Eskişehir'in sistemiyle aynı. Benzer su kaynaklarının olduğu bir sistem. Suyun kalitesine göre teknolojik donanımlar değişir. Kimyasal kullanımı suyun yapısına göre kullanımı değişir. Maalesef elimizdeki su kaynağı porsuk çayının yapısından dolayı kimyasal kullanma zorunluluğu vardır. Maaliyetleri ne kadar azaltabilirsek diye 2018 yılında yılmaz hoca şahsen bakanlığa mektup yazdı.

Editör: Mustafa YILDIRIM