Uygulama ile çocuklar Oyun Evleri’nde Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli ile oyunlar oynarken, ebeveynler de kurslarda eğitim alıyor, aynı zamanda özel ve kamusal işlerini de kolaylıkla yapabiliyorlar.

 

2001 yılında “Her Ev Bir Atölye Olacak” sloganı ile eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 330 branşta 250 binin üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), başarılı çalışmaları ile Eskişehirlilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Eskişehir için çok önemli bir eğitim yuvası ve markası olan ESMEK, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan “Oyun Evleri” ile başta kırsal ilçeler ve kent merkezi olmak üzere çok önemli bir sosyal çalışmaya imza atıyor.

Bu kapsamda ESMEK 71 Evler Eğitim Merkezi, Çifteler, Sarıcakaya ve Mihalgazi Eğitim Merkezlerinde kurulan “Oyun Evleri” hem çocuklar hem de anne babaların yüzünü güldürüyor. Aileler çocuklarını Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeline teslim ederek ESMEK kurslarına katılabilirken, aynı zamanda özel ve kamusal işlerini yapma imkânı da buluyor. Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde bulunan ESMEK Eğitim Merkezlerinde “Oyun Evleri” büyük ilgi görürken, aileler çocuklarını güvenle merkezlere bıraktıklarını belirterek, “Çocuklar oyun onayarak güzel zaman geçirirken bizler de kurslara katılabiliyoruz. Aynı zamanda bu bölge tarla bağ ve bahçe işlerinin yoğun olduğu bir yer. Gerek hastane gerekse başka kamu kurumlarındaki işlerimizin yanında, tarladaki işlerimizi de yapıp çocuklarımızı ESMEK Merkezlerinden alarak eve dönüyoruz. Çok güzel bir uygulama. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ederiz. Hem çocuklar hem bizler çok muyluyuz. Bu tür uygulamaların devamını dileriz.” dediler.

ESMEK yetkilileri de ESMEK Eğitim Merkezlerindeki uygulamayı kent merkezi ve ilçeler olmak üzere tüm merkezlerde hayata geçirilmesinin planlandığını belirterek, olumlu dönüşler ve vatandaş memnuniyetinin kendileri için çok değerli olduğunu belirttiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM