Ersun yanal Eskişehir’deki  söyleşide konuşacak Ersun yanal Eskişehir’deki söyleşide konuşacak


Şu an gündemde olan ve esnafın çıkmasını dört gözle beklediği perakende yasasına yönelik konuşan İsmail Hakkı Ördek, “Bizim taleplerimiz ekmek satılmasın, alkol satılmasın, züccaciye ve kırtasiye ürünleri satılmasın ki insanların küçük esnafa gitmesi için bir sebebi olsun. Sigarasını, alkolünü, ekmeğini almaya geldiğinde yoğurdunu da içeceğini de alsın ve esnafımız kazansın.” dedi. 
Marketler haftada bir gün kapalı olmalı
Perakende yasası içerisinde yer alan zincir marketlerin açılış, kapanış saatleri ve haftanın bir günü kapalı olması konusuna da değinen İsmail Hakkı Ördek, “Avrupa Birliği’nde bu var. Sabah 10.00’da açılıyor, akşam 18.00’da kapanıyor. Bizim burada da böyle olsun ki akşam 18.00’dan sonra insanlar küçük esnafa gitsin ki küçük esnaf da ayakta kalsın, para kazansın. Öteki taraftan haftada bir gün zincir marketlerin kapalı olması da perakende kanununda var. Bu da olursa gerçekten günden güne zorlaşan bu ortamda esnafımıza bu bir parça can suyu olacaktır.” şeklinde konuştu. 
Rekabet şansımız zaten yok
Küçük esnafın zincir marketlerle rekabet şansı olmadığını da dile getirdi İsmail Hakkı Ördek, “Bizim 12,15 bin şubesi olan market zincirleri direkt fabrikadan halka çalıştıkları için bizim aldığımız fiyatın altında perakende satıyorlar. Bizim küçük esnaf olarak metre karemiz 40, 50 metre kare. Şimdi 50 metre kare olan bir iş yerine ne kadar ürün sığdırabilirsiniz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM