ETG Başkanı Orhan Arat, Eskişehir Kum Kahvecisi’nde düzenlenen basın toplantısında yapılacak program hakkında bilgi verdi.

ETG Başkanı Orhan Arat, “Eskişehir Tanıtım Grubu ( ETG ) ; 2011 yılında Dönem Valisi Sn.Mehmet Kılıçlar’ın destekleriyle kurulmuş, şehrin tanıtımı için gönüllü destek veren platformdur.

Kurulduğundan beri her yıl şehri ulusal ve uluslararası alanda tanıtıma katkı yapanlara ETG Ödülleri verilmektedir.

     Ödüllendirmelerin birincil amacı ilimizin tanıtılması ve markalaşmasıdır. Şehir paydaşlarının süreç farkındalığının arttırılması, kentin geleceği ile ilgili pozitif motivasyon sağlayarak, doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, kişi ve kurumların ilimiz için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zeminler oluşturmaktır. Ödüller ile paydaşlar arası iletişimin kuvvetlendirilmesi, öngörülen etkinlikle konu üzerinde çalışanlar ile kent yönetici ve kanaat önderlerini, ticari örgütleri, sektör örgütlerini, sivil toplum örgütlerini, tüm araştırmacılara kentin geleceğine yön verebilecek çevreleri buluşturmak hedeflenmektedir.

Programımız bu kapsamda 18-19 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenecektir”dedi.

Program akışı hakkında bilgi veren ETG Genel Koordinatörü Oral Büyüksarı, “Eskişehir’in Geleceği, Geleceğin Eskişehir’i “ arama konferansı, ( Osmangazi Üniversitesi ) B.E.K.A Platformu ( Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar ) “İlçemize ( yatırım ile ) Geri Dönelim” arama konferansı,

ETG Eskişehir Tanıtım Grubu 13. yılı ve Cumhuriyetin 100. yılı ödül töreni. ( GAGA Restaurant)

Ödüller değişik alanlarda değerlendirilerek 18. Kasım ise sahiplerini bulacak.

Mücadele ve bağımsızlık hareketi Mücadele ve bağımsızlık hareketi

Bu yıl vefa ödülü olarak İş Dünyası Celalettin Sarar, Basın’da İlhan Yalçın ‘a verilecekler arasında…

1. Toplumsal Fayda / Hedef Kitle Faydası

2. Ülke ve şehre katkısı

3. Koruma Bilinci: Kültürel değerlere sahip çıkma , hümanizm , etik değerleri koruma ve saygı.

4.Özgünlük, yenilikçilik

5.Sürdürülebilirlik

6. Kamuoyunda , sosyal medya, basın yayın organlarında yer alma.

Ayrıca bu yıl yeni bir yarışma start verilecek.

Eskişehir’in Tanıtım ile ilgili en iyi tanıtan Şiir, Makale, Kısa  Film, Fotoğraf yarışması yapılarak dereceye girenlere yurtdışı uçak bileti, İzmir, İstanbul gezisi ve sürpriz ödüller olacaktır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM