Büyükelçi Vekili Morsing’den Büyükşehir’e Ziyaret Büyükelçi Vekili Morsing’den Büyükşehir’e Ziyaret


2015 yılında Odunpazarı ilçesinde temelleri atılan ETİ Göç Müzesi aradan yıllar geçmesine karşın faaliyete geçmedi, geçtiğimiz günlerde ise müze; TÜGVA’ya verilerek, kıraathaneye dönüştürüldü.
Müzenin TÜGVA’ya neden verildiği ve neden kıraathaneye dönüştürüldüğü merak konusu oldu. Eskişehir Valiliği, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın “Kalıcı Eserler” projesi kapsamında yapılan, arsası Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan ETİ Göç Müzesi için yap işlet ve devret yöntemi uygulanmış ve ETİ A.Ş. sponsorluğunda yapılan müze, Türkiye’deki ilk ve tek göç temalı müze olarak tasarlanmıştı. 600 metrekare büyüklüğündeki müzede göç ve sürgün temalı objeler, görseller, videolar, canlandırmalar ve enstelasyonlar ile sergilenecekti.
Ancak temelinin atıldığı 2015 yılından sonra müze ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmamış, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün 2019 yılında verdiği soru önergesinde müzenin neden açılmadığına ilişkin Kültür Turizm Bakanlığı’nın cevabında “böyle bir müzenin listelerinde yer almadığı” ifadeleri yer almıştı.

Editör: Mustafa YILDIRIM