Göz kapağının şeklini ve işlevini iyileştirmek için gözkapağı estetiği yöntemlerine başvurulur. Göz kapağı estetiği genellikle estetik veya kozmetik amaçla uygulanır.Göz çevresindeki kırışıklıkların azaltılması ve cilt tonunun iyileştirilmesi gibi katkılar da sağlayan göz kapağı estetiğiyle genç bir görünüm elde edebilmek mümkündür.

Göz kapağı düşüklüğünün ciddi boyutlarda olması halinde göz açısı olumsuz yönde etkilenebilir. Bu durum uzun vadede göz tembelliği gibi ciddi görme problemlerine sebep olabilir. Bu nedenle göz kapağı estetiği kozmetik bir işlem olduğu kadar bazı durumlarda gerekli bir tıbbi prosedüre de dönüşebilir.

Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor! Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor!

Göz Estetiği Ameliyatı Nedir?

Göz kapağı, yaşlanma, hızlı kilo alıp verme veya genetik faktörler nedeniyle sarkabilir, üzerinde bir yağ birikimi veya deri fazlalığı bulunabilir. Bu durum hem estetik hem de göz sağlığı problemleri yaratabilir. Göz estetiği ameliyatı,blefaroplastiolarak da bilinen, göz kapağındaki biçimsel bozuklukları düzeltmek üzere uygulanan bir ameliyattır. Üst göz kapağı ve alt göz kapağı için de cerrahi müdahale yapabilmek mümkündür. Göz kapağındaki sarkmaların, torbalanmanın, fazla deri ve yağ birikiminin göz çevresinden uzaklaştırılmasını sağlayan bu işlem ile hastaların sağlıklı bir göz çevresine sahip olması sağlanır.

Göz kapağı ameliyatı alanında uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi halinde güvenilir kabul edilen bir cerrahi prosedürdür. Ameliyat sonrasında enfeksiyon gelişme riski oldukça düşüktür. Ameliyat bölgesinde kanama olması ve göz çevresinde morarma gelişmesi ise beklenen bir durumdur. Ancak kanamanın çok şiddetli olması ve komplikasyon gelişimine neden olması da nadir gelişen riskler arasında yer alır.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Gerçekleştirilir?

Göz kapağı estetiğiile her bir gözün üst veya alt göz kapağındaki fazla derinin alınması sağlanır. Gerekli deri çıkarma işlemleri ardından kalan deri yeniden şekillendirilir. Fazla derinin alınması esnasında aşırı yağ birikintisinin de alınması sağlanır.

Gözkapağı estetiği lokal anestezi altında gerçekleştirilebilir. Ameliyat kaygısı yaşayan kişiler için sedasyon yöntemiyle sakinleştirme de uygulanabilir.Göz kapağı estetiği ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. Ameliyat, 45 dakika ila 1 saat aralığında sürer. Uygulanacak olan teknik ve işlem yapılan göz kapağı sayısına göre ameliyat süresi değişkenlik gösterebilir.Ameliyat kesileri üst veya alt göz kapağında bulunan kıvrımlardan açılır. Bu sayede ameliyat izi kalmasının da önüne geçilebilir. Ameliyat sonrasında hastaların hastanede kalması genellikle gerekmemektedir. Dinlenmeleri suretiyle kişiler aynı gün içerisinde taburcu edilebilir.

Üst ve alt göz kapakları için farklı teknikler uygulanabilir. Bir hastanın aynı anda her iki gözdeki alt ve üstgöz kapağına müdahale gerçekleştirilebilir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Üst göz kapağı ameliyatı genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilen ve yaklaşık olarak bir saat kadar süren bir ameliyattır. Üst göz kapağında yer alan kıvrım hattından açılan kesiler ile göz kapağında bulunan fazla yağ ve derinin alınması sağlanır. Gerekli işlemlerin tamamlanması ardından dikiş atılarak ameliyat tamamlanır. Dikiş yerlerinin kıvrım bölgesinde kalması sayesinde ameliyat sonrasında ameliyat izi şikayeti ile karşılaşma oranı oldukça düşüktür. Göz çevresinin fazla deri ve yağdan arındırılması sayesinde kişiler daha genç görünen canlı bir göz çevresine sahip olur. Bu yeni değişim tüm yüze estetik bir görünüm kazandırır.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Alt göz kapağı ameliyatında farklı teknikler uygulanabilir. Genellikle kirpik hattı boyunca küçük kesiler uygulanarak yağ dokusunun ve cilt fazlalığının alınması sağlanır. Bir diğer teknik olantranskonjunktivalblefaroplastide ise göz kapağının iç dokusunda işlemler gerçekleştirilir. Yine fazla yağ dokusunun ve derinin alınması ile gözaltındaki şişkin görüntünün giderilmesi sağlanır. Böylece kişiler daha sağlıklı görünen bir göz çevresine sahip olurlar.

Editör: Mustafa YILDIRIM