İstanbul Küçükçekmece'de yapılan lansmana kitabın editörü de olan Erol Büyükmeriç ve çok sayıda kitapsever katıldı. Kolaj sanatçısı Aysu Bekar’ın da çocuklar için kolaj atölyesi düzenlediği lansmanda Emine Gürbüz Çeliktürk kitap hakkında şunları iletti:

Güneşi Yakalayabilir Misin?'de küçük kahramanımızın merak ve hayal gücü ile tanışıyoruz. Bu merak ve hayal gücünün olumlanabilmesinin aile desteğiyle nasıl mümkün olabileceğini gösterirken doğanın dilini öğreniyor; hayallerini gerçekleştirebilmek için olumsuzluklar karşısında pes etmeden, yeni yöntemler arayıp bulan, sorumluluk alan, bilim ve sanat ile üreten yaratıcı bir maceraya herkesi davet ediyoruz.

Aslında çocuklar gezegenimizi, doğayı ve dünyamızı fazlasıyla önemsiyor, tüm güçleriyle doğaya sahip çıkıyorlar. Onların hayal güçlerinde şekillenen güzellikleri yansıtabilmesinde biz sadece birer aracı olabiliriz. Bu kitabım çocuk yetiştiren ebeveynlere bilinçlendirici bir yol haritası olsun isterim.  Daha yaşanabilir bir dünya inşa edilmesi için bu çocukların sanatla bilimle, doğayla iç içe olması, hayallerini takip edip onları gerçekleştirebilmek için umutla çabalayabilmesi için yol olmak zorundayız.

Tam da bu yüzden, bugün burada sizlerle hikâyemi paylaşıyor olmaktan çok mutluyum."

Kitabımızın hayallerinden vazgeçmeyen; sanatla, bilimle, çabayla direnen doğa okuryazarı bireylerin yetişmesine katkı sağlamasını umuyor, çocuklarımızdaki farkındalığı davranışa dönüştürmek için etkili bir yol olacağına inanıyoruz.

Biliyorum ki çocuklar güneşi yakalayacak; çünkü güneş çocukların hakkı!”

Editör: Mustafa YILDIRIM