6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi skandalı hakkında konuşan Sayın, “İddianame kabul edilmiş ve 2 senelik bir konudan söz ediyoruz, bunun önüne geçilmesi lazım buna ilk karşı çıkması gereken AK Parti olmalıydı, bununla ilgili sesiz, kalmalarını anlamıyorum.” diye konuştu. Hal camisi ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının eylemine ilişkin de konuşan Sayın, şunları söyledi: “Keşke o 1000 kişi o hassasiyetin aynısını 6 yaşında evlendirilen kız çocuğu için de gösterselerdi. Eğer bunu yaparlarsa samimiyetlerini o zaman görmüş olacağız. Aynı tepkiyi o kız çocuğu için de göstermeliler, ‘benim hırsızım senin hırsızın olmaz’, buna ses çıkarılacaksa buyursunlar tüm partiler birleşelim birlikte karşı çıkalım, tepki gösterelim. Ama buradaki samimiyet testinden geçemiyor AK Parti, belki samimi bir niyetle açıklama yapıyorlar ancak bir bilgi eksikliği söz konusu, ortada bir cami yıkılması durumu söz konusu değil.” 
TEK MADDE İLE GELİRSE 400 İMZA ALIRLAR
Başörtüsü anayasa değişikliği teklifinin AK Parti tarafından meclise sunulmasına ilişkin de konuşan Mahir Sayın, “Başörtüsü konusuna onay vereceğiz, ancak tek madde olarak başörtüsü konusunda gelirse onay vereceğiz, o zaman 400 imzayı da kolayca alırlar. Eğer samimilerse tabi... Bu bir hak ve özgürlüktür, bunun referanduma taşınmasını doğru bulmuyorum, bunun seçime malzeme edilmesine imkan vermeyeceğiz.” ifadelerini kullanacağız.   
HER MAHALLEYE NÖBETÇİ ECZANE
Yaygın grip vakaları dolayısıyla okulların tatil edilmesinin gündeme gelebileceğini öne süren Sayın, konuya ilişkin şöyle konuştu: “Bakanlığın bununla ilgili bir açıklama yapması lazım, 3’lü virüs, influenza, Covid 19,  her neyse bununla ilgili açıklama yapılmalı, ekonomik hareketlilik azalmasın diye gerekli önlemlerin alınmadığını düşünüyorum. Nöbetçi eczanelerin önü kuyruklarla dolu eğer Eczacı Odası için uygun olursa nöbetçi eczane sayısı arttırılabilir, bunun önünde teknik bir önlem yoksa her mahallede nöbetçi eczane uygulaması ile sorun çözülebilir diye düşünüyorum.”
SAYIN’IN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ: 8.250
Asgari ücretin ise; 8.250 liradan aşağı olacağını düşünmediğini belirten Sayın, “Önümüzde seçim olduğundan bu rakamın üstüne de çıkılabilir.” diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM