3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu üyeleriyle bir araya gelen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yardımcısı Uzm. Dr. Fatih Torlak, kronik hastalıkların tarama ve izleminin önemine değinerek halkın bilinçlendirilmesi için iş birliği vurgusu yaptı.

Eskişehir Kent Konseyi’nin daveti üzerine Kent Konseyi Toplantı Salonunda yapılan görüşmeye Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yardımcısı Uzm. Dr. Fatih Torlak ve grup üyeleri katıldı. Bilgilendirme toplantısında Halk Sağlığı Hizmetlerinin çalışmalarından bahseden Torlak, ülkemizde kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi, egzersiz yapılması, obezitenin önemi, aşı ile ilgili doğru bilgilendirme için halkın bilinçlendirilmesinin önemini ve bu konuda Eskişehir Kent Konseyi ile ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Paylaştığı değerli bilgiler için Torlak’a teşekkür eden Başkan Akçasoy “Hemşehrilerimizin bilinçli seçimleri yoluyla yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve daha sağlıklı bireyler olmaları için dün olduğu gibi bugünden sonra da tüm kurumlarımızla ortak çalışmalar yapmaya hazırız. ”dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM