Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) eski genel başkanı Haydar Baş, ölümünün üçüncü yılında düzenlenen eş zamanlı törenlerle anıldı. 11-17 Nisan haftasını ‘Haydar Baş’ı Anma Haftası’ ilan eden BTP, 14 Nisan Cuma gününü tüm Türkiye’de ve yurt dışında aynı anda anma programları düzenliyor. BTP teşkilatları tarafından organize edilen anma programları, iftar sonrası eş zamanlı olarak başladı. Haydar Baş, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, KKTC ve Tataristan gibi ülkelerde de anıldı.

"HAYDAR HOCA GÖNÜLLERİMİZDE YAŞIYOR"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kurucu Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, vefatının 3'üncü yıldönümünde BTPil örgütüce, Eskişehir'de de düzenlenen törenle anıldı. BTP Eskişehir il, ilçe teşkilatlarının ve parti üyelerinin katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen anma töreni Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Haydar Baş'ı anlatan konuşmalarla devam etti. Parti yöneticilerinin Haydar Baş ile ilgili anılarını paylaştığı anmada, Haydar Baş için hazırlanan özel video gösterimi sonrasında salonda duygusal anlar yaşandı.

BTP İL BAŞKANI GÜRGENBURAN: "RAHAT UYU BİZ BURADAYIZ"

İlk olarak söz alan BTP Eskişehir İl Başkanı Av. Fahri Gürgenburan, Prof. Dr. Haydar Baş’ın siyasi mücadelesini anlattı. Gürgenburan, “Hocamı tanımak, bilmek ve sevmek bir ayrıcalıktır. Dünyanın en büyük hazinesi, Kuran okuduğunda hiç bitmesin hep dinleyelim dersiniz. Hocamızın en büyük mirası kadrosu ve oğlu BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş… Haydar hoca gönüllerimizde ve hayatımızda yaşıyor.” diye konuştu. Haydar Baş'ın insanlara örnek olduğunu ifade eden Gürgenburan şöyle konuştu: "Haydar Baş çok yönlü bir kişiliğe sahipti, kendisi İslam enstitüsü mezunuydu ama kapitalizmi de çöpe atmış biriydi. Buradan ona söz veriyoruz rahat uyu biz buradayız. Bu seçim gerçekten önemli bir seçim genel başkanların çoğu 60 yaşlarında Haydar Başîn oğlu, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, hocamızın özel yetiştirdiği genç bir lider ve onun için çok güzel bir başlangıç olacak bu seçimler. Bu ülkenin BTP dışında bağımsız bir alternatif yok."

Editör: Mustafa YILDIRIM