Büyük Birlik Partisi MKYK Üyeleri; Ahmet Ulupınar ve Ahmet Namık Akdoğan, İl Başkanı Salim Acabay gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Ankara programları nedeniyle Eskişehir’de bulunmadığını bu nedenle geç de olsa böyle bir organizasyon yaparak gazetecilerle buluşmak istediklerini ifade eden Ulupınar, “Gazeteci arkadaşlarımız bizim yol arkadaşlarımız, Eskişehir basını ile aramız çok iyi, daha iyi şartlarda, özlük haklarınızı, emeğinizin karşılığını alarak çalıştığınız nice 10 Ocak’lar görmenizi dilerim.” dedi.

Hazine yardımı halka dağıtılmalı

Siyasi partiler verilen hazine yardımının halka dağıtılması konusunda BBP’nin talebinin dikkate alınmadığını dile getiren Ulupınar, “635 milyon lira 5 siyasi parti hazine yardımı alıyor bu miktar seçimlerde 3 katına çıkıyor. Biz bu paranın topluma dağıtılmasını talep ettik ancak bununla ilgili bir gelişme olmadı. Bu zor pandemi koşullarında bu paranın halka verilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Ulupınar, “İnsanlar gerçekten ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor. Biz iktidarın her yaptığına onay veren bir iktidar ortağı değiliz, cumhur ittifakı içinde yer alıyoruz ancak yeri geldiğinde genel başkanımız da sorunları sık sık dile getiriyoruz. Ben esnaf olarak geçen yıl 15 bin liraya aldığım malı 50 bin liraya alamıyorum, insanların alım gücü gerçekten düşük.” dedi.

100 bin üye hedefi

Üye sayısını oransal olarak en çok arttıran parti olduklarını ifade eden Ulupınar, “Üye sayısında bir hedef belirledik, seçime kadar 100 bin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu seçimlere de kendi adımız ve amblemimiz ile cumhur ittifakı içinde girmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yazdan bu yana 53 vilayete gittiğini ve halkla en çok iç içe olan başkan olduğunu söyleyen Ulupınar, “Biz de MKYK üyeleri olarak 70 ilde esnafla iş insanları ile halkla buluştuk, görüşmeleri raporlayarak sonuçları genel merkeze ilettik, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın dediği ‘Biz size tertemiz eller bıraktık, kime uzatırsanız sıkar” sözündeki gibi halkın bize teveccühü ve sevgisi çok yüksek umarım bu sevgi oy olarak da sandıkta kendini gösterir.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Namık Akdoğan ise, sanayici kesim masraflar artsa da kazanç anlamında işlerinin iyi gittiğini ifade ediyor, küçük esnaf daha çok sıkıntı içinde. Biliyorsunuz cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için 100 bin imzaya ihtiyaç var BBP seçime gidene kadar üye sayısını bu nedenle 100 bin olarak hedefledi” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM