Oy uğruna yapılan uygulamalara tepki gösteren Ateş, “Türk vatandaşlığı verilen Suriyelilere nasıl ve kime oy kullanacaklarını anlatan Arapça video sosyal medyada yine gündemde. Oy uğruna yapılan bu sınır tanımaz uygulamalar Eskişehir’de de çok tepki çekmekte, ekonomik sıkıntısı had safhada olan işsiz ve dar gelirli kesimleri bezdirmiş durumdadır. Dünyada hiçbir ülke kendi dilini konuşmayan mülteci konumdaki insanlara bu kadar toleranslı davranmıyor ve ulufe dağıtır gibi vatandaşlık vermiyor. Komşularımıza düşen ateşe elbette kayıtsız kalamayız ama Afgan’ı, Pakistanlıyı, Somaliliyi tereddütsüz kabul eden ve bakmayı taahhüt eden tek ülke neden biziz?

Türk halkı vergileriyle, milyonlarca mülteciyi bakıyor, sağlık giderlerini karşılıyor, iş olanakları sağlıyor. Kaldı ki bu mültecilerin ülkedeki kaos durumları uzun süre önce bitti ve ekonomileri düze çıkıyor.

Partimiz her zaman insani ve evrensel değerlerin gerektirdiği bir muameleyi savunagelmiş olup bunların yine ülkelerine aynı anlayışla gönderilmesi gerektiğini parti politikası haline getirmiştir.

Dolaşıma sokulan bu tür sosyal medya paylaşımları, iktidarın mültecilere bakışının insani olmaktan çok siyasi olduğunu, maalesef akıllara getirmekte ve insanımız daha da öfkelenmektedir. Harcayacağımız 10 miyar dolarlara mı üzülelim, yaşadığımız toplumsal ve sosyolojik travmalara mı?

Deva Partisi olarak halkımızdan alacağımız destekle iktidar olduğumuz ilk dönemde;

Ülkemizi bunun gibi taraflı ve ekonomik alt yapısı olmayan, Türk halkını yoksullaştıran uygulamalardan arındıracağız.

Genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın şu sözlerini bir daha hatırlayalım.

Editör: Mustafa YILDIRIM