WhatsApp-Image-2022-03-10-at-14.59

İstanbul - Kartal'da faaliyet gösteren Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Kadın Kolları tarafından düzenlenen ''Dünya Kadınlar Günü Etkinliği''ne çok sayıda Eskişehirli kadın katıldı.

Dernek lokali Siyah - Kırmızı balonlar ve bayraklarla donatıldı.

Etkinliğe katılan kadınların büyük çoğunluğu Siyah - Kırmızı kıyafetler giydi.

Gönüllerince eğlendiler ve etkinliğin sonunda Mithat Körler'in seslendirdiği ESES MARŞI eşliğinde omuz omuza verip tüm Eskişehirspor camiasına seslendirler: ''Eskişehirspor davasi ölmeyecek!''

Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı; “

Başkanlığını Orhan Aktepe'nin yaptığı Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği(ESKÜYAD)'ni bir kere daha tebrik etmeden geçemeyeceğim. Özellikle kadınlarımızın bu tür etkinliklerde başrol oynamasını sağlamak gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Bu güzel etkinliğin mimarları, Kadın Kolları Başkanı Kezban Yurter Mola ve Başkan Yardımcısı Emine Çamlı hanımefendileri de hassaten kutlamak gerekli. İstanbul'da Eskişehir kültürünü yaşatmak ve Eskişehir'in en büyük markası Eskişehirspor sevgisini bu kadar yürekten yaşamak hepimizi duygulandırdı.

*

Eskişehirspor'un efsane dönemlerinde kadınlarımızın verdikleri desteği hepimiz çok iyi biliyoruz. 8 Mart'ta ESKÜYAD Kadın Kolları'nın düzenlediği etkinlikte de gördük ki, Eskişehirli kadınlarımız halen Eskişehirspor'u 1965 Ruhu ile sevmeye devam ediyorlar. Yazımızın sonunda paylaşacağımız videoyu Eskişehirspor'dan intikam alırcasına Eskişehirspor'u yalnız bırakanlar iyi izlesinler. Siz ne yaparsanız yapın! ESKİŞEHİRSPOR DAVASI ÖLMEYECEK!

*

ESKÜYAD Kadın Kolları başkanı Kezban Yurter Mola'nın sözleri ile yazımızı noktalayalım: ''Kulüp başkanımız Mehmet Şimşek'in dediği gibi Eskişehir'in en meşhuru Eskişehirspor'dur. Biz gurbette bunu çok daha iyi biliriz. Hangi cemiyette olursak olalım ''Eskişehirliyim'' dediğimizde aldığımız ilk tepki ''Hey gidi ESESler'' şeklinde oluyor ve derin bir Eskişehirspor sohbeti başlıyor. Böylesine önemli bir değerimiz var bizim. Bu değere kadın - erkek, zengin - fakir ayrımı yapmaksızın tüm Eskişehir halkı olarak sahip çıkmalıyız. Biz İstanbul'dan Eskişehir'de yaşayan tüm hemşehrilerimize, tüm siyasetçi ve iş insanlarımıza sesleniyoruz. Eskişehirspor, Eskişehir'in en tanınmış ve en büyük markasıdır. Bu markayı el ele vererek yüceltelim lütfen!''

%%

Atletizmi Geliştirme Projesi İl Birinciliği müsabakaları koşuldu

Atletizmi Geliştirme Projesi İl Birinciliği müsabakaları Yeni Atatürk Stadyumu etrafındaki parkurda koşuldu. Koşuya ilimizde bulunan çeşitli kulüplerden 100’e yakın kız erkek sporcu katıldı. 2008-2011 doğumlular yarıştı. Dereceye giren ilk 4’e madalya verildi. Önümüzdeki günlerde 2. Kademe yarışlarına karılacaklar.

Editör: Mustafa YILDIRIM