Ulucan şunları söyledi; “Bilindiği gibi Genel Başkanımız liderimiz Meral Akşener’in takdirleriyle İYİ Partimizde demokrasinin gereği, örnek bir karar alınmış ve aralarında Eskişehir’in de bulunduğu 18 ilde önseçim teşkilat yoklaması gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır.

Kurulduğu günden bu zamana parti içi demokrasinin en güzel örneklerini veren partimiz yine diğer siyasi partilerle arasında fark yaratmış ve üyelerimizin önüne temayül, teşkilat yoklaması sandıkları konulmuştur. Genel merkezimiz tarafından alınan bu kararın, aralarında ilimizin de bulunduğu teşkilatlarımıza ayrı bir güç getireceği parti içi dinamizmi artıracağı açık olarak ortadadır…

Nitekim önseçim kararının teşkilatlara bildirilmesinden sonra Eskişehir’de büyük bir heyecan ve coşku getirmiştir.

Eskişehir’deki bütün parti teşkilatlarımız olarak, Cesurlar hareketinin neferlerine, İYİ Partililerin sağduyusuna güvenen Genel Merkezimize ve sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e şükranlarımızı arz ederiz.

Değerli Eskişehir kamuoyu;

Bilindiği gibi 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri ülkemizin bekası, milletimizin istikbali, geleceğimiz olan gençlerin müreffeh bir toplumda yaşamaları, kaybolan demokrasi, yok olan güvenin tesisi güneşimizin altında aydınlık bir Türkiye de yaşamak için büyük önem taşımaktadır.

Biz İYİ Parti ailesi olarak, seçimlerin ilk turunda Millet İttifakı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk turda ve büyük bir oy farkıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağına eminiz.

Öte yandan ülkenin yönetimini bir uçuruma sürükleyen Tek Adam ucube rejiminin tarih olması ve milletimizin hak ettiği “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme” geçmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri de büyük önem taşımaktadır.

Geldiğimiz noktada partimizin cesur üyelerine büyük sorumluluk düşmektedir. Bütün parti üyelerimizi 2 Nisan Pazar Günü gerçekleştireceğimiz, önseçimlere katılmaya davet ediyoruz. Üyelerimizin teveccühü ile Eskişehirli seçmenin önüne en iyi milletvekili listesiyle çıkacağımızdan kuşkumuz yoktur.

Bu bağlamda Önseçim Teşkilat yoklaması hakkında bazı hatırlatmalarda bulunmak zarureti doğmuştur.

Önseçimler, İYİ Parti Genel Merkezi’nden gelen gözlemcilerin refakatinde 2 Nisan Pazar günü sabah saat 9:00’da başlayacak, akşam 17:00’da sona erecektir. Oylamaya İYİ Partimizin Eskişehir Teşkilatına kayıtlı olan bütün üyelerimizin, kimlik kartlarını göstermek suretiyle iştirak edebilecektir.

Önseçimli Teşkilat Yoklamasında, aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ve her biri birbirinden kıymetli ilimizinde plaka kodu olan 26 milletvekili aday adayımız listelerimizde yer alacaktır.

26 kişilik aday adayı listemiz, Genel Merkez’in de talimatlarıyla alfabetik sırayla yazılacak, üyelerimiz aday adayları arasından tercihlerini yapacaklardır.

İlimizin milletvekili sayısı oranına göre oy kullanma durumu olarak

Oy pusulasında üç aday adayından daha az veya 6 aday adayından daha fazla isim bulunması durumunda kullanılan oylar geçersiz sayılacaktır.

Oy kullanma işleminde bu hususa dikkat edilmesi tüm üyelerimiz için önemlidir.

Şehrimizin merkezini oluşturan Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe Teşkilatlarına kayıtlı üyelerimiz, oylarını Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde kullanacaktır.

Ayrıca

Seyitgazi İlçe üyelerimiz, Seyitgazi İlçe başkanlığımızın binasında

İnönü ilçe üyelerimiz, İnönü ilçe başkanlığımızın binasında

Sivrihisar Günyüzü ilçe üyelerimiz Sivrihisar ilçe başkanlığımızın binasında

Sarıcakaya, Mihalgazi ilçe üyelerimiz Sarıcakaya ilçe başkanlığımızın binasında

Alpu, Beylikova, Mihalıççık ilçelerimizin üyeleri

Beylikova ilçe başkanlığımızın binasında

Çifteler, Han, Mahmudiye ilçelerimizin üyeleri

Çifteler ilçe başkanlığımızın binasın da kurulacak olan sandıklarda oylarını kullanacaklardır.

Partimizde gerçekleştirilecek bu demokrasi şölenin İyiliklerin kapılarını açmalarını temenni eder,

İYİ Parti ailesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de emsali görülmemiş bir başarı elde edeceğimizi, Türkiye büyük millet meclisine göndereceğimiz milletvekillerimizin şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğini şimdiden taahhüt eder, teşkilat yoklamasında listelerde ki bir birinden değerli bütün millet vekili aday adaylarımıza başarılar dilerim..

14 Mayıs’ta Tarih Yazacağız

14 Mayıs’ta Birlikte Kazanacağız!..

Editör: Mustafa YILDIRIM