Edmr terapisi genellikle psikolojik danışmanlık merkezleri tarafından yapılan bir tedavidir. Adını İngilizce Eye Movement Desensitization and Reprocessing kelimesinden bu tedavi yöntemi Türkçeye çevrildiğinde Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden işleme anlamı taşımaktadır. Yapılacak bu terapi ile geçmişte yaşanılan ve etkisinden kurtulması mümkün olmayan anı, huzursuzluk ve olayların etkisinden çıkmamızı sağlayan bir yöntemdir. 

Edmr terapisi İzmir ilinde profesyonel ekipler tarafından verilmektedir. Verilen bu terapi ile kişinin bilinç altında kalan kötü olaylara dair tüm bilgiler gün yüzüne çıkartılır. Ortaya çıkan bu olumsuz olayların nedenine inilmektedir. Bu şekilde insanlara olaylara farklı açılardan yaklaşmayı ve geçmişte yaşanılan olayların etkisinden kurtulma yolları anlatılmaktadır. İlgili terapi sonrasında olayları çözüme kavuşturmak için günümüzde yaşadığımız tecrübeler ile ilişkilendirilmektedir. 

Edmr Terapisi Nasıl Yapılır?

Danışanı ile bilirlikte farklı bir bağ kuran terapistler seanslar boyunca hastaların bilinç altlarını incelemeye çalışır. Aramakta olduğu hedefe ulaşan terapistler danışanlarına olaylar ile alakalı tüm yönleri şeffaf bir şekilde anlatmaktadır. Anlatılan bu olaylar hastalara göz hareketleri, iki yönlü dokunlar uyarı metodu ve kulaktan ses verme gibi farklı şekillerde hastaların bilinç altına yerleştirilir. Bu sayede terapi iki yönlü uyarılar çerçevesinde istenen sonucu vermektedir. Yapılan bu anlatım teknikleri ile beyinin her iki yarım küresi arasında bağlantı ve geçiş süreci yapılandırılmış olur. Bu sebeple hafıza altında yaşanan olumsuz tüm anılar çok daha kolay bir şekilde tedavi edilmektedir. Hastalar bu tedavi sonrasında yaşanan kötü olaylar unutarak kendilerine olan öz güveni tekrar kazanmaktadır. 

EMDR terapisi hangi durumlarda uygulanabilir?

Edmr terapi genellikle geçmişte yaşanan kötü olaylar ve yaşanan kaygıların günümüze yansıyan bozuklukları düzenlemek için kullanılmaktadır. İzmir Edmr Terapisi hakkında bilgi almak için psikolojik danışmanlık merkeziyle iletişime geçmeniz çok daha yararlı olacaktır. 

Edmr terapi yöntemi genellikle şiddet, taciz, deprem, savaş, yıkıcı olaylar gibi travma sebebi olan olayların kişilerin üzerinde bırakmış olduğu kötü etkilerden kurtulmak için uygulanmaktadır. 

EMDR terapisi nasıl uygulanır?

İçeriğimizin başlangıç kısmında belirttiğimiz gibi Edmr İzmir ilinde profesyonel bir şekilde uygulanmaktadır. EMDR hipnoz yöntemi değildir ve danışan tedavi boyunca tetikte ve bilinçli kalır. Önceki deneyimlerin anıları müşteri ile tanımlanır. Ardından hedef belleğe ulaşırken müşteriye çift yönlü uyarım sağlayın. Bu uyaranlar göz hareketleri, her iki kulaktan gelen işitsel uyaranlar veya çift yönlü dokunsal uyaranlar şeklinde olabilir. Bu iki stimülasyon yöntemi, tedavinin temel dayanağıdır ve sonucu etkiler. Bu uyaranlar ile beynin iki yarım küresi arasında bir geçiş sağlanır. Bu nedenle, olumsuz deneyimin hafıza alanına daha hızlı erişilebilir. Böylece korku ve endişe anılarımız yerine; güvende ve güçlü olduğumuz, kendimizi koruyabileceğimiz, kendimize güvenebileceğimiz gibi yeni bilgiler yaratılır.

Bu içeriğimizde sizlere İzmir EDMR terapisi hakkında bazı kısa bilgiler değindik.

Editör: Mustafa YILDIRIM