Kaçak çay ülkemizde en fazla tüketilen çay çeşitleri arasında yer alır. Ana vatanı Sri Lanka olan kaçak çaylarım farklı çeşitleri mevcuttur. Kaçak çay yalnızca ülkemizde değil dünyada da çok fazla tercih edilen bir içecektir. Mahbuba kaçak çayın en önemli en önemli özelliklerinden biri şekersiz olarak içilmesidir.

Kaçak çay hafif ve aromatik bir çay türüdür. Bu çay türü poşet çay, sallama çay veya demleme olarak üretilmiş ve çay severlerin beğenisine sunulmuştur. Kaçak çay tek başına tüketilebileceği gibi diğer çay çeşitleri ile karıştırılarak da tüketilebilir. Kaçak çay genellikle bu şekilde içilir. 

Kaçak Çay Türleri 

Kaçak çay türleri yetiştirildiği bölgeye bağlı olarak farklılık gösterir. Deniz seviyesinde yetiştirilmiş olan kaçak çay yaprakları diğer türlere göre daha farklıdır. Yüksek kesimlerde yetiştirilen kaçak çay yaprakları daha kalındır ve daha fazla aromaya sahiptir. Kaçak çayın demlenme süresi 10 ila 15 dakika arasıdır. Bu süre içerisinde çayınız içime hazır hale gelir. Mahbuba kaçak çay çeşitlerinin sallama çay formunda olanları da vardır. Kısa sürede çay içme keyfi yaşamak isteyenler sallama kaçak çay ürünlerini tercih edebilir. Demleme ve sallama kaçak çay çeşitlerinin yanı sıra demlik poşeti kaçak çay çeşitleri de mevcuttur. Demlik poşetleri adından da anlaşılacağı gibi demlik içine 2 ya da 3 tane konularak demlenir. 

Kaynak: https://www.mahbubamarket.com/en-cok-tercih-edilen-mahbuba-tea-cay-urunleri

Editör: Mustafa YILDIRIM