Odunpazarı Kelebekler Parkı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, şunları söyledi. “Kadınların kazanılmış haklarını geriletmek” amacıyla HÜDA PAR’ın yaptığı açıklamalarla ilgili taşıdığımız kaygıyı paylaşmak için bir aradayız, açıklamaları en hafif ifadesiyle Türk kadınına yapılmış çok büyük bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Buradan en güçlü sesimizle haykırıyoruz. Kadınız, insanız. Kimsenin malı, kölesi değiliz ve asla da olmayacağız. Sahiplenme denilerek kadınlarımız, kızlarımızın zorla evlendirileceğini ya da başlarına başka neler gelebileceğini saymaya gerek yok. Diğer yandan ‘Kadınları kendi malı, kölesi sanki evcil hayvanı gibi gören’ gerici zihniyetin temsilcilerinin Mecliste kadınlarla ilgili yasalara imza atacak olmalarından da büyük bir üzüntü duyuyoruz.”
Modern çağın çok gerisindeki karanlık zihniyeti temsil edenleri TBMM’ye taşıyanları asla affetmeyeceklerini belirten Akmen, şöyle konuştu: “Kadını şiddete karşı koruyan 6284 sayılı yasaya tümüyle karşı çıkan, şiddet gören kadının beyanının esas alınmasının hukuki olmadığını, şiddet uygulayanlarla iftiraya maruz kalanların birbirinden ayırt edilemeyeceğini savunan zihniyetin temsilcileri de elbette ki aynı çevrelerdir. Kadını ikinci sınıf gören anlayışın asıl hedefi kuşkusuz medeni yasadır ve kadınların medeni yasa ile sahip oldukları hakların elinden alınmasını sağlamaktır. Kadını, miras hakkından mahrum bırakmayı, nafaka hakkını elinden almayı, boşanmayı zorlaştırmayı, çok eşliliği getirmeyi, kız çocuklarını okutmayarak erken yaşta evlendirmeyi savunanlar; ne yazık ki mevcut “Gerici ve korkutmaya dayalı siyasi iklimden” büyük bir cesaret almaktadır.”
 “Yalnız yaşayan kadını sahiplenmeyi öngören” gerici siyasi anlayışı asla kabul etmediklerini vurgulayan Sevgi Akmen, “Kadını görsellerde bile ‘gölge olarak kabul edenlere’ karşı çok daha güçlü bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize sağladığı hakların bilincinde olan kadınlar olarak haklarımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin kaderini kadınlar olarak değiştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM