Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz! Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz!

Pek çok firmanın kasım ayı indirimleri adı altında vatandaşların kandırıldığına dikkat çeken Yüksel, “Kasım ayı indirimleri bizim belimizi büküyor. Büyük firmalarda bir kazak için kavga eden bayanlar var. İndirimli satan yerler de var ama bunun yüzde 30’u indirimlidir. Yüzde 70’i aslında fiyatı şişirip normal fiyatında satıyor. Bizim insanlarımız da buna kanıyorlar. Gerçekten indirim var mı diye denetlenmesi lazım. İndirim varsa yararlı ama yoksa halkımız sırf indirim var diye alışveriş yapıyor. Bu da bütçesine zarar veriyor. Halkımızın yerel esnaftan alışveriş yapıp, yerel esnafı koruması gerekiyor. Kasım ayı indirimleri bütün esnafı etkiliyor.” dedi. 

Fahiş fiyatların üzerine daha da fahiş fiyat ekleyip indirim diye normal fiyatına çekildiğini belirten Yüksel, bu durumun yerel piyasadaki esnafı olumsuz etkilediğini ve devletin bu konunun üzerine giderek önlem alması gerektiğini söyledi. 

İnternet satışlarına devlet önlem almalı

İnternet satışlarına da değinen Yüksel, bu durumun küçük esnafı olumsuz etkilediğini ve haksız rekabet yarattığını dile getirdi. Yüksel, “Biz küçük yerel esnaf olarak kiramızı, faturalarımız, vergimiz, stopajımız, eleman çalıştırıyoruz. İnternetten satışlarda hiçbir kira, elektrik, doğalgaz ve devlete katkı sağlamadan sosyal medyada bir sayfa açıp 15, 20 bin takipçi ile işini yapıp döndürebiliyorlar. Biz mecbur buradaki giderlerimizi ekleyip dükkanımızı çevirmek zorundayız ama diğer tarafta insan evinin bir odasına bu malzemeleri koyarak satıyor bu da bizi olumsuz etkiliyor. Devletin buna kesinlikle el atması lazım. Şu an sosyal medya uygulamalarında vergisiz satış yapan binlerce kişi var. Bunlara dur denilip esnafın önünün açılması lazım. Devletin buna acil önlem alması lazım.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM