Kırık tv ekran değişimi işlemlerini yaparken tespit ve onarım aşamalarına maksimum özen gösteriyoruz. Panellerin seçimi öncesinde neler yapılabileceği konusunda başvurularınızı beklemekteyiz. Kırık ekranlar karmaşık sorunların da habercisi olabilmektedir.

Kırılan Televizyon Ekran Panelleri Görüntüsü

Ekran panelleri görüntüsünde öncelikle dışarıdan ve içeriden hasar tespiti mümkündür. Bazı ekranlarda belirsiz denecek kadar küçük hasarlar olabilir. Kısmi ekran görüntüsü hasarı dışında daha büyük görüntü kaybı da olabilir.

·       Ekranda çizgili ve renkli şekiller

·       Yarı yarıya ekran görüntüsü olması, görüntünün net seçilememesi

·       Hiç görüntü olmaması

·       Ekranın yarısının kapalı yarısının açık olması vs. sorunları yaşanabilmektedir.

Darbe Kaynaklı Tv Ekran Sorunları

Ekranda oluşan sorunların nedenlerinden biri darbe kaynaklıdır. Televizyon ekranına vurulması, ekranın bir yere çarparak yere düşmesi vs. nedeniyle görüntü yok olabilir. Genellikle yanlış yere yerleştirilen televizyonlarda çarpmalara bağlı denge kaybı ve düşme görülür. Televizyon sehpasının köşesine gelen ekran anında görüntünün yok olmasına neden olacaktır.

Ekranda çatlak oluşuyorsa televizyon üzerine bir eşya düşmesi nedenli bir durum görülebilir. Yere komple devrilen televizyonlar, üzerine bir cisimle vurulan tv ekranlarının değişmesi gerekecektir. Yeni bir televizyon ekran değişimi yapılması gerektiğinde öncelikle net durumu göstermeniz önerilir.

TV Ekran Sorunları Tespit İşlemleri

Tespit öncelikle önemli bir konu olduğundan fiyatlandırma da bu duruma göre belirlenir.  Ana kart sorunları ayrıca önem verilmesi gereken bir sorundur. Arıza tespitinde yapılması gereken öncelikle ekran kontrolüdür. Ekran tespitinde ana kart denemesi yapılabilir.

·       Panel sökülmesi ve panelin içindeki hatanın giderilmesi için teknik gereksinimleri sağlayan bir ekibiz. Öncelikli olarak ekran doğrultusunda kaynak yer belirlenecektir. Sağ ve sol kablolarla sinyal aktarımı önemli belirleyicidir. Flex kablolar hata tespitinde en önemli bölümü ifade edecektir.

·       Uygulama olarak tüm ekranı kaplayan bozukluklarda ikiye ayrılan bir ekran olacaktır. Tespitte de flex kablolara bakılır.  Pratik bir çözüm bulmak adına gereken işlemler yapılır.

·       Tespit aşamasında hatanın giderilip giderilmeyeceğine bakılması gerekecektir.  Var olan tv ekran içi sorunlarda kritik denebilecek bölüm burasıdır.

·       Panelin ön kısmına geçmeden önce arka bölümdeki sorunları çözmeye odaklanıyoruz. Görüntü veren kaynağa bağlama yapıldığında ekranda neden görüntü hatası varsa bulunacaktır. Örneğin ekran ters görüntü veriyor olabilir. Yazıların ters olması, birbirine geçmiş ekran görüntüsü vs. olabilir.

·       Tüm paneli kaplayan yazı ve görüntü bozuklukları panel içindeki hata nedenli olup ana kart sorununa bağlı görülmesi mümkündür.  Bir kısımdaki görüntü düzeldiğinde diğer bölümde de düzelip düzelmediğine bakılacaktır. Bir bölüm iptal edilerek diğer kısımdan tespitler sürdürülecektir.

·       Sol kablo kısmı iptal ediliyorsa sağ kısımda görüntü sorunları devam edecektir.  Sol taraf aktif olunca daha düzgün görüntü görülebilir. Kablo takıldığında diğer kısımda düzeldiyse onarım gereken bölüm de netleşecektir.

·       Oluşacak bir hata zincirleme olarak diğer kısımlara sıçrayabilir. Arızalı kısım bir tarafsa panelin kurtarılma şansı olacaktır. İki kısımda da hata varsa mutlaka komple değişim gerekecektir.

·       Panel içinde kablolarda düzelme yapılacağında sağ kısmın panel uçlarında kopukluk fark edilecektir. Bağlantılardaki hatalar, darbelerde bozukluklar ekrana yansıyacaktır.

Tv Ekran Panel Değişimi Çözüm

Panelde bölgesel hatların düzeltilmesi için bant yardımı değerlendirilebilmektedir.  Hatların beslenme yönlerinde kesilmelerin giderilmesi avantaj sağlayacaktır. Bantta diğer kısımların engellenmemesine dikkat edilir. Panele bulaşmayan hat sayesinde kısmen çözüm sağlanabilir.

Hata kontrollerine bakıldığında yeniden tv ekranı açıldığında görüntü düzelmiş olacaktır. Ekran panelinde düzelme olamayacaksa yeni bir panel eklemesi gerekebilecektir. Hafif çaplı sorun yoksa genellikle değişim gerekecektir. Yani bantlama metodunun her zaman geçerli olmayacağını da bilmek gerekir. TV ekran fiyatları alırken bu detayları bilmeniz avantaj sağlayacaktır.

Editör: Mustafa YILDIRIM