Temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumak olan kolajen; cilt dışında kemik, eklem, tendon ve kaslarda da bol miktarda bulunur.

Cildin güçlenmesini, elastik olmasını ve su tutma kapasitesini etkileyen önemli faktörlerin başında kolajen gelmektedir. Ancak yaşın ilerlemesi ile birlikte ciltte kolajen kaybı meydana gelebilir. Kolajenin azalması ile beraber cilt esnekliğini kaybeder ve hasar görmeye açık hale gelir. Bu noktada ciltteki kolajen seviyesini koruyabilmek için bir sağlık profesyonelinin de görüşü alınarak kolajen takviyeleri kullanılabilir. Kolajen takviyesi ile vücuttaki kolajen miktarı artırılarak daha sağlıklı bir yaşam hedeflenir.

Kolajen takviyeleri cilt esnekliği artırmaya ve cildin nem dengesini düzeltmeyi sağlar. Saç ve tırnak sağlığına olan etkileri ile tırnak kırılmalarının azalmasına ve tırnakların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç sağlığı açısından da kolajenin önemli bir yeri vardır. Saçın yapısını oluşturan temel maddelerden biri olan kolajen saçların güçlenmesine ve saç dökülmelerine engel olabilir.

Kolajen, aynı zamanda kıkırdak üretimini uyarmaya yardım eden bir proteindir. Kıkırdak, kemiklerin eklemde yer alan uç kısımlarında bulunur ve kemikleri aşınmaya karşı korur. Eklemlerin esnek bir şekilde ve rahatça hareket etmesine yardımcı olur. Yaşlanma ile birlikte azalan kolajen üretimi, kıkırdak dokunun zayıflamasına yol açar. Kolajen takviyeleri sayesinde eklemdeki ağrılar azaltılabilir ve eklem katılığında azalma görülebilir.

Kolajenin takviyeleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.naturalnest.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM