Kuveyt Türk pay hesabı yaparken hangi para birimi ile işlem yapıldığına, para miktarına ve faiz oranlarına bakmak gerekir. Katılma hesabına geçiş yapıldıktan sonra Kuveyt Türk kar payı hesabı yapılabilir. Kuveyt Türk kar paylaşım oranlarını bu unsurları gözeterek müşterileri ile paylaşmaktadır. Kar paylaşım oranlarının ayrıldığı türler şu şekildedir:

·        Klasik katılma hesabı

·        Gümüş katılma hesabı

·        Altın katılma hesabı

·        Platin katılma hesabı

·        Platin+ katılma hesabı

Bu beş kategoriye göre kar payı hesabı yapılır. Kar payı hesabı yaparken hesabın 2020 ve 2022 yılları arasında açılmış olması gerekir. Ayrıca dolar ve Euro gibi para birimleri baz alındığı zaman oranlar değişiklik gösterebilmektedir. Kar payı hesabı Kuveyt Türkinternet sitesinden yapılabilmektedir.

Kuveyt Türk Aylık Katılım Hesabı Nedir?

Katılım hesabı Kuveyt Türk’ün açtığı önemli bankacılık işlemlerinden biridir. Katılım hesabı hem bankanın hem de müşterinin ortak kar üzerinden kazanç elde etmesini sağlar. Katılma hesabında toplanan fon ardından kar payının dağıtım oranları gözetilerek hesaplara aktarılır. Yatırım amacı ile de kullanılabilen bu hesap türü, birçok tüzel kişilik tarafından da tercih edilir. Sadece bireysel hesaplar değil tüzel kişilerin de tercihine açık olan Kuveyt Türk katılım hesabı farklı avantajlar sunan bir hesap türüdür.

Kuveyt Türk Altın Kar Payı Ne Kadar?

Altın kar payıkatılım hesabının içinde yer alan bir hesap türüdür. Altın kar payının genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

·        Açılış bakiyesi: 100.000

·        Alt bakiye: 75.000

·        Vadeler: 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık, 12 aylık, 12 aydan uzun

Kuveyt Türk altın kar payı içerisinde minimum giriş tutarı 100 bin olsa da vadeyi etkilemeyecek şekilde en az 25 bin çekilebilir. Alt bakiyenin 75 bin altına düşürülmemesi gerekir. Kar payı hesabı Kuveyt Türk’ün internet bankacılığı ve mobil bankacılık kanallarından kolaylıkla katılım hesabı açılabilir. Katılma hesaplarını birleştirme işlemleri de internet bankacılığından ve müşteri hizmetlerinden yapılabilir.

Kuveyt Türk Getiri Oranı Ne Zaman Belli Olur?

Kuveyt Türk getiri oranısadece vade sonunda belli olmaktadır. Vade uzunluğu ne kadar ise öğrenilmesi de buna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin 1 aylık bir vade seçilmiş ise vade uzunluğu olan 30 ya da 31 günün sonunda getiri oranı öğrenilebilir. Getiri oranını en başta öğrenilmesine banka tarafından izin verilmez. Ayrıca tüm hesaplar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu güvencesi ile korunur.

Katılma Hesabı Vade Aralıkları

Kuveyt Türk katılım hesabı vade aralıkları şu şekildedir:

·        1 ay: 30 ila 31 gün

·        3 ay: 32 gün ile 91 gün arası

·        6 ay: 92 gün ile 180 gün arasında

·        12 ay: 181 gün ile 364 gün arasında

·        12 aydan uzun: 366 gün ile 999 gün arasına

Kar payı hesabı Kuveyt Türk’ün belirlediği vadelerdir.

Editör: Mustafa YILDIRIM