Aydınlatma ürünleri pazarında lineer ışık veya optik hat gibi çeşitli isimlerle de bilinen lineer lamba, sürekli ışık kaynağına sahip herhangi bir lambadır. Bu arada  günümüzün modern lineer ışıkları güzel ve güncel hale geldi ve günümüzde mimarların tasarımında önemli mimari yapıların aydınlatmasında sıklıkla görülebiliyor. Lineer ışıkların sıva üstü, ankastre, asma ve sıva altı lineer aydınlatmalar gibi çeşitli kurulum modları bulunmaktadır. Bu lambaların tüm dekorasyon ve mekan tarzlarında rahatlıkla kullanılabilir olmasını sağlamıştır. Bu yazımızda en popüler lineer lambalardan biri olan lineer led’i inceleyeceğiz ve özelliklerine göz atacağız.

Sıva üstü lineer ışık

Sıva üstü ışık, gövdesi doğrudan tavana veya duvar yapısına vidalanan ve tamamen görülebilen lineer bir ışıktır. Aslında tüm lamba gövdesi ve ışık kaynağı mekanın dekorasyonunun bir parçası olarak düşünülür. Bazı durumlarda, sarkıt doğrusal ışık, teknik olarak yanlış olmayan bir yüzey doğrusal ışığı olarak da adlandırılır, ancak aradığınız doğrusal ışığa doğru bir şekilde atıfta bulunmak için doğru adını bilmek daha iyidir.

Lineer ışıklar farklı güçlerde, şekillerde ve boyutlarda mevcuttur. Sıva üstü lineer ışıklar genellikle 3.5 , 6 ve 9 cm'ye eşit veya yakın genişliklerde üretilmekte ve aydınlatma piyasasına arz edilmektedir. Uzunluk açısından lineer ışıkların istenilen boy ve şekile göre özelleştirilebilir.

Sıva üstü Lineer  ışığı nerede kullanılır?

Lineer ışıkların farklı kullanımları vardır. Genel olarak, sıva altı lineer ışığın kurulum alanının önceden düşünülmediği yerlerde, yüzeye monte edilerek lineer ışığın kullanılması birçok sorunu çözebilir. Ayrıca açık tavanlarda veya lamba gövdesinin sergilenmesinin mekan dekorasyonunun bir parçası olarak değerlendirildiği mekanlarda, sıva altı lineer güzel bir şekilde kullanılabilir. Bu durumlara ek olarak ahşap ve termowood perde kullanımının oldukça popüler hale geldiği bu günlerde cephenin güzelliğini ikiye katlamak için bu perdeler arasında yüzey lineer ışıklar kullanılmaktadır.

Sıva üstü lineer ışık nasıl kurulur?

Daha önce bahsedildiği gibi, cephe doğrusal ışığı doğrudan tavana veya duvar yapısına bağlanır. Cephe doğrusal ışığını bağlamak için reflektör ve ışık kaynağı ışıktan ayrılmalıdır. Daha sonra lineer ışık gövdesi yapıya içeriden vidalanır. Bu aşamada, bağlantı sayısının, uzunluğu ve ağırlığı göz önünde bulundurularak ışığı sabit tutacak kadar yeterli olduğundan ve ışığın ağırlığının tüm bağlantılarda eşit olarak dağıldığından emin olun. Vidayı bağladıktan sonra reflektörü gövde içerisine yerleştirip güç giriş kablosuna bağlamanız yeterlidir. Sonunda difüzörün kapağını lambanın üzerine yerleştirdiğinizde anahtara bastığımız zaman  lineer ışık yanacaktır.

Ecowat lineer ışık

Ecowat sıva üstü, sıva altı ve sarkıt lineer aydınlatma ürünleri konusunda uzmanlaşmış bir üretici olarak, dekorasyon ve aydınlatma tasarımlarınızda rahatlıkla kullanabilmeniz için 3.5, 6 ve 9 cm genişliğinde lineer lambalar üretmektedir. Bu ışıklar, özel uzunluklarda ve şekillerde üretilebilir ve 5 yıl koşulsuz değiştirme garantisi ile birlikte gelir. Renksel geriverim indeksi 95'in (CRI>95) üzerinde olan Ecowat lineer lambanın ışığı altında, mekanın farklı bölümlerinin renklerini aydınlatmakta ve kullanımıyla mümkün olan en doğal şekilde görülebilir , Flicker-Free sürücü sayesinde yanıp sönmeden çalışırlar.

 Lineer ışığı nereden sipariş edebiliriz?

Ecowat lineer ışığı çevrimiçi sipariş etmek için kendi lineer ışık panelinizi kullanarak ışığınızı özelleştirebilirsiniz. Ecowat lineer lambanın teknik özellikleri hakkında daha fazla bilgi için lineer lamba sayfasına bakın veya 0212-2115000 numaralı telefondan bizimle iletişime geçin. Ecowat uzmanları, aydınlatma tavsiyesi ve hat ışığı özelleştirmesi için her an yanınızda.

 Ecowat Lineer ışıkları ücretsiz aydınlatma danışmanlığı

Editör: Mustafa YILDIRIM