Meslek odaları üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak, meslektaşlarının sorunlarını çözmek için kurulmuşlardır ve bunun için de çalışırlar.
 Bir çok oda bu çalışmaların yanı sıra sosyal konularda da uğraş verirler.
 Makina Mühendisleri Odası da yaptığı çeşitli sosyal amaçlı çalışmaların yanı sıra değişik bir uygulamaya imza atmış.
 Odanın genç ve başarılı Başkanı Hakan Ünal ile yine onun kadar başarılı olan yönetim kurulu üyeleri, sosyal ve kültürel çalışmaları sadece oda üyeleriyle sınırlı tutmamış ve aile bireylerinin katılımına açık etkinlikler de gerçekleştirmiş.
 Bunlardan biri de şubenin kadın üye komisyonu tarafından Oda üyelerinin çocuklarına yönelik olarak organize edilen “Nasreddin Hoca Karikatür Atölyesi”ni başarıyla gerçekleştirmişler.
19 Oda üyesinin çocuğunun katıldığı bu etkinlikte yazar, şair ve karikatürist Erol Büyükmeriç tarafından gerçekleştirilen atölye çalışması ile çocuklar karikatür ile tanışıyorlar. Bu çalışmalar sonucu ise çocukların karikatür okuma, imgeleri bulma ve karikatür çizme becerileri gelişiyor.
Aldıkları birkaç günlük eğitimden sonra çocuklardan Nasreddin Hoca fıkralarını karikatürize etmeleri isteniyor.
 Her çocuk kendine göre seçtiği bir fıkrayı karikatürleştiriyor ve ortaya çok güzel eserler ortaya çıkıyor. 9-10 yaşlarındaki çocukların fikirleri çok ilginç.
 Karikatürlerin hepsi güzel, hepsi anlamlı ama bir tanesi var ki görenleri de şaşırtmış.
Nasreddin Hoca’nın bindiği dalı kesme fıkrası herkesçe bilinir.
 Seray Kılınç bunu yorumlamış. Nasreddin Hoca bindiği dalı kesiyor ama, kendini de bir üst dala bağlayarak garantiye alıyor.
Seray Kılınç bunu düşünmüş ve karikatürleştirmiş. Karikatürü görenler Nasreddin Hoca’nın akıl edemediğini Seray akıl etmiş diye de yorum yapmışlar.
Atölye çalışmasında daha birbirinden ilginç karikatürler var.
 Yukarıda da söylediğim gibi Hakan Ünal ve ekibi hem mesleki hem de sosyal ve kültürel çalışmaları başarıyla yürütüyorlar.
 Hakan Ünal çocukların karikatür atölyesi çalışması için “En heyecan duyduğum, beni duygulandıran bir proje” diyor.
MUHALEFET İŞ BAŞINDA
Makine Mühendisleri Odası’nda muhalefet de iki dönemdir hızlı bir şekilde çalışıyor. Erhan Kutlu’nun son döneminde başlayan muhalefet çalışmaları Hakan Ünal döneminde de devam ediyor.
Daha seçimlere zaman olmasına rağmen, muhalefet yine çalışmalarına başlamış.
Hakan Ünal ve genç ekibi oda çalışmalarını sürdürürken, muhalefete karşı çalışma da yürütüyorlar elbet.
Ancak Hakan Ünal’ın öyle aşırı bir hırsı falan yok. Göreve gelirken kendilerine koydukları prensiplere bağlı kalacaklarını düşünüyorum.
Tabi aksi bir gelişme olmazsa.