Tüm kamu çalışanlarını temsilen maaş zamları için görüş(me)mesinin ayrıntıları hakkında sorduğumuz sorulara yanıt veren Muammer kardeşe çok teşekkür ediyorum. Bir zorunluluğu olmasa da yanıt vermiş oldu. 2014 ve 2015 yıllarında karşımıza çıkacak enflasyon oranları tahminlerini de bu şekilde tarihe not düşme olanağı bulduk bu sayede. Öyle ya %3+3 enflasyon beklentilerine göre belirlendiğine göre... Bu durumda da  tahminler tutmazsa memurlara oluşacak enflasyon farkını da hükümet telafi edecektir diye biz de tahmin etmiş olalım. Diğer taraftan sendika, 12 Eylül faşizminin ürünü olan memurlara siyaset yasağı ve grev hakkı gibi konuları konuşulmaya değer bulmamışlar olsa gerek. Dileriz ilk fırsatta bu konuların da masaya yatırılarak hükümetten bu talepleri iletmiş olurlar. Bu vesileyle sendika içinde yöneticilik yapan bazı arkadaşların da yerel seçimlerdeki adaylıklarını da kutlamış olalım, hak ettiler doğrusu...

 

BASINDA ALİ İSMAİL KORKMAZ

  Rivayet olunur ki Can Yücel sıkıyönetim mahkemesinde yazdığı bir şiir nedeniyle yargılanır.Üstad bir gün devlet büyüklerine bir şiirinde isim vermeden "hepiniz g.tsünüz" dediği için mahkemeye çıkarılır... Hakimin karşısına palas pandıras her zamanki haliyle gelir ve elindeki TDK sözlüğünü açar :

- Hakim Bey, P harfine bakalım, Türkçe'de popo diye bir kelime var mı? Yok... Bir de G harfine bakalım, g.t var mı? Evet g.t kelimesi TDK sözlüğünde var... Demek ki sayın hakim, bu memlekette g.te g.t deniyor der ve beraat eder.                                      ( kaynak: http://www.ortakantin.com/forum/22019-Bir-kac-Can-YUCEL-Hikayesi  )

        

         Ali İsmail'in nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğü her kamera çözümlemesinden sonra ana akım medyanın da dili çözülmeye başladı. Bazı kurum ve kişileri eleştirdiklerini okuyunca aklıma bu anekdot geldi. Katile katil diyemedikten sonra böyle bir basın varmış yokmuş çok da umurumuzda değil açıkçası.

         Yerel basın belki kentin sıcak nabzını daha yakından duyumsadığı için konu üzerinde sıklıkla durmaya çalıştı. Ama son günlerde Sakarya Gazetesi'nden Ali Baş'ın yazılarını ve Hürriyet Eskişehir ekinin spor yazarı Soner Uçak'ın 25 Ağustos Pazar günü yazdığı yazıları mutlaka okumanızı öneririm. 

 

ES-ES'TE NECATİ RÜZGARI

       

        Henüz ligin başındayken hele hele Aytaç,Özgür,Tarık ve Erkut gibi genç isimler sahadayken bu takımı eleştirmek doğru olmaz. Gelecek bizim buna inancımız sonsuz ve sorun her neredeyse Sağlam'ın buraya neşter vuracağından son derece eminiz. Sadece sözümüz Necati ve Bienvenü ikilisine: Birinizin aşırı hırsı, birinizin aşırı duyarsızlığı bu takıma olumsuz yansıyor. Takıma örnek olun ve akıllı oynayın başka da bir şey istemiyoruz sizden. Yönetimden ise yararlı olabilecek bir forvet beklentimiz var zira bu iki arkadaşın sorunu yakın zamanda çözülecek gibi durmuyor.