Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Milletvekili adayı Fatih Dönmez, Ak Parti Eskişehir Miletvekili Adayı Eski Aile Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Milletvekili adayları, İl Protokolü, MÜSİAD Eskişehir Şubesi önceki dönem başkanları, STK Başkanları, Depremzede Aileler ve Yabancı öğrencilerin katılımları ile düzenlenen MÜSİAD Eskişehir Şubesi İftar Programında bir araya geldi.

musiad-iftarda-depremzedeler-ile-bir-araya-geldi-2

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MÜSİAD Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada "Artık belirsizliklerle, muammalarla kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Milletimizin ferasetiyle inşallah koalisyon pazarlıkları, milletvekilli transferleriyle milletimizi suni gündemlerle yoran bir siyasete de geri dönüş olmayacak. Türkiye'nin artık bir zamanların kabuğuna çekilen ülkesi olmadığını, sürekli yapısal sorunlarla ya da siyasetin ürettiği suni gündemlerle de meşgul edilmediğini söyledi.

Dönmez, Yatırım, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomik modeli izlediklerini ancak bu modele geçmenin bir anda olmadığını belirten Dönmez, bunun arkasında 20 yıllık emek, yatırım, güven, istikrar ve güçlü liderliğin olduğunu vurguladı.

Gelişmiş ülkelerin altyapı projelerini tamamladığını, ekonomik büyümelerini, endüstriyel gelişimlerini bunun üzerine inşa ettiğini dile getiren Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük ekonomilerde önce dev limanların, dev havalimanlarının, dev enerji tesislerinin, yolların, köprülerin, demir yollarının yapılması tesadüfi değil. Türkiye de artık dev altyapı projeleriyle bu süreci büyük oranda tamamladı. İstanbul Havalimanı'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nden hızlı trenlere, Marmaray'a, yeni liman ve otobanlara kadar bugün Türkiye’de güçlü bir altyapı var. Her gün daha da güçlenen sanayi üretimimizi bu güçlü altyapı üzerine inşa ediyoruz."

Bakan Fatih Dönmez, Türkiye'nin bugün pek çok alanda ileri teknoloji ürünlerin üretildiği bir ülke olduğunu anlatarak, "Dünyanın en büyük şirketlerinin üretim yaptığı, yenilerin üretim için fırsat kolladığı bir ülke haline geldi. Artık sanayicilerimiz gerek tek başına gerekse de yerli ya da yabancı ortaklarıyla bu teknoloji ekosisteminin içinde yer almaktan çekinmiyor. Bunu da inşallah hep birlikte başaracağız. Milletvekili arkadaşlarımızla Eskişehir'imizin daha iyi yerlere gelmesi için canla başla çalışacağımıza söz veriyorum." diye konuştu.

Dönmez, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlere de değinerek, afetzedelerin yanında olmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Oğuz Özdemir yaptığı açıklamada “Öncelikle değerli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez beyi ile eski Aile Bakanı Sayın Prof. Dr. Ayşen Gürcan hanımefendi ve milletvekili adaylarının iftarımıza iştirak etmesi bizleri çok gururlandırmıştır.

Öncelikle Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

MÜSİAD Ailesi olarak büyük bir aile olduğumuzu ramazan-ı şerifte daha iyi anlıyoruz.

Nimetlerin kıymetlerini daha iyi idrak ediyor, açlıkla nefsimizi terbiye edip yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı geliştiriyoruz. 

Sayın Cumhurbaşkanımız’ında destekleri ile 1990 yılında temeli atılan MÜSİAD, Memleket sevdalılarının oluşturduğu ülke ekonomisine katkı sağlamakla birlikte iş ahlakı yönüyle de ülkemizde ve dünya da öncü olmuş  kuruluştur.

MÜSİAD bugün itibariyle 13 Bin’e yakın üye, milyonları aşan istihdam, Yurt içinde 84 irtibat noktası, Yurt dışında 81 farklı ülkede temsilciliği bulunan bir sermaye platformudur. Bu sebeple MÜSİAD Milletimizin bizatihi kendisine ait bir kuruluş olmuştur.

MÜSİAD her zaman olduğu gibi asrın felaketinde de yaraları sarmak için tüm gücüyle devletinin ve milletinin yanında yer almayı vazife bilmiştir.

Eskişehir Şubesi olarak onlarca tır yardım malzemesi ve mobil yemek araçlarımızı deprem bölgesine gönderdik.

Üyelermiz ve çalışanlarından oluşan teçhizatlı arama kurtarma ekiplerini ve gönüllü sağlık ekiplermizi deprem bölgelerine gönderdik. Şehrimize gelen misafirlerimizin ve çocuklarımız ile geniş katılımlı etkinlikler düzenledik. Yine ramazan ayında şehrimizde bulunan ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmaya çalıştık.

Türkiye yüzyılı birçok alanda atılım hedeflemektedir. Bu hedeflerden en önemlisi de enerjidir. Bu kapsamda Sayın bakanımızın ilimizden vekil olmasını şehrimiz için büyük bir şans olarak görüyoruz.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mübarek günler de yaptığımız ibadetlerin ve ettiğimiz duaların Hak katında kabul olmasını temenni ediyor 14 Mayıs Genel seçimlerinin başta Ülkemiz ve  İslam dünyası için hayırlara kapı açmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum."

Editör: Mustafa YILDIRIM