Nihayet uzun zamandır galibiyete hasret kalan Eskişehirspor taraftarı geçtiğimiz hafta Sivasspor galibiyeti ile sevindi. Es-Es 3 puanı puan hanesine yazdırdı.

Nihayet diyorum çünkü benim hesaplamalarımda bu yönde idi. Bu maçta evinde galibiyeti kaçırsaydı işi oldukça zora sokabilirdi. 45-46 puan tahmin ediyorum ligin sonuna kadar. Bu puanları alıp aynı sıralarda bir aşağı- bir yukarı seviyelerde bitirebiliriz ligi.

Şimdi çok zorlu bir seri bizi bekliyor, sırasıyla Fenerbahçe, Trabzonspor, Kasımpaşa, Beşiktaş, Bursa ve MP Antalyaspor takımları ile karşılaşacağız.

Bu hafta deplasmanda Fenerbahçe maçı var tahminim bu maç kayıp olarak gelecek ya da belki 1 puan çünkü Fener bu maça ve bundan sonraki maçlara asılacak şampiyonluk yarışından uzaklaşmamak için. Puanımız 39 olarak kaldı bilemedin 40 amma 42 puanda olabiliriz maç oynanmadan kazanılmaz elbette. Ben tahmin yapıyorum.

Ardından Trabzonspor'u ağırlayacağız. İçerde oynayacağımız maçta Trabzon bizim 3 puan alabileceğimiz takımlardan. Bu maç kaçmaz diyorum yani. Puan oldu 42.

Ardından Kasımpaşa deplasmanı var. Kasımpaşa ilk 4 arasında ve bu yerini korumak isteyecek ve evinde puan kaybetmek istemeyecektir. Kaldık 42 puanda.

Ardından Beşiktaş geliyor ve bu maç her iki takım içinde önemli olacak, Beşiktaş zirveden kopmamak Es-Es dibe batmamak için mücadele edecektir. Bu maçta 3 olasılıklı bir maç puanımızı 43 olarak belirleyelim...

Ardından Bursaspor bizi ağırlayacak... O da ilk 5 yarışından kopmak istemeyecektir. Bu maçı da kayıp olarak sayalım... Puan 43 te kaldı. Belki 1 puan alırsak olur puan 44...

Son maç MP Antalyaspor ve içerde. Bir nevi prestij maçı da olabilir ya da ligin sonundaki takımlar yukarılara çıkarsa kritik bir maçta olabilir. İşte bu maçtan da 3 puanı biz alırız ve puanımız 46 olur diye düşünüyorum bilemedin 1 puan aşağı 1 puan yukarı.

Bu tahminlerimiz ilk yarıda oynadığımız maçlarla da doğru orantılı...

Tabii yukarıda bahsettiğim skorlar tamamen benim tahminlerim. Biliyorum çoğunuz oturup benim yaptığım gibi tahmin yapıyorsunuz. Hatta benim bir İbrahim ağabeyim var bende oturup onunla yapıyorum değerlendirmelerimi.

% 90 başarılı oluyoruz bu tahminlerimizde...

Tahminlerimiz ligde kalmaktan ve hatta Kupayı da alarak Avrupa da oynamaktan yana...

İnşaallah Kupada da başarılı oluruz olamazsak vay halimize... Vesselam...