Gezi eylemlerinde Eskişehir’de ağır yaralanan ve 38 günlük hayat mücadelesinden sonra hayatını kaybeden Ali İsmail’in ölümünden sonra Eskişehir bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.

Gündeme oturmasının en başında ise “o karanlık sokaklarda” ne olduğuyla ilgiliydi. Kamera kayıtlarının silindiği iddiası medyanın ana konusu oldu. Ortaya çıkan görüntülerde ise kim oldukları henüz belirlenemeyen, ancak en kısa sürede ortaya çıkacağına inandığım kişilerin, yüzlerinde gaz maskeleri, ellerinde sopalarla gencecik çocuklara acımasızca vurdukları apaçık görülüyordu.

O sokaklarda ne olduğu, Ali İsmail’in ölümüne kimlerin sebep olduğu bir an önce ortaya çıkarılmalı ve o karanlık mutlaka aydınlatılmalı.

Eskişehir Emniyeti ve Cumhuriyetin savcılarının bu olayı bir an önce aydınlatacağına olan inancımızı kaybetmek istemiyoruz.

Gezi Parkı eylemlerinin tüm yurt çapına yayıldığı günlerde de demokrasiye ve Cumhuriyet ilkelerine inanan bir kent olarak duyarsız kalmayarak, halkıyla, genciyle, öğrencisiyle, erkeğiyle, kadınıyla bu eylemlere destek verdi.

Gezi eylemleri sırasında biri komiser olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti.

Bunlardan en sonuncusu da Eskişehir’de 38 gün yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz idi.

Daha 19 yaşında Hatay’dan Eskişehir’e öğrenim görmek için gelmiş binlerce gençten biri olan Ali İsmail 3 Haziran günü herkesle birlikte eylemlere katılmış, polisten kaçarken de bir ara sokakta kimlikleri henüz belirlenemeyen, polis mi? sivil mi? oldukları bilinmeyen kişiler tarafından ağır şekilde dövüldü.

Ali İsmail’in hastane macerası ayrı bir dava.

Orada da ihmal olduğu düşünülüyor ki Cumhuriyet Savcılığı bu konuda soruşturma başlattı. Ayrıca konunun Sağlık Bakanlığı tarafından da soruşturulacağı biliniyor. Ayrıca Ali İsmail’in hastaneye yattığı günden itibaren ailesinin arkasında olan Eskişehir tabip Odası da bu işin peşinde, olayı soruşturuyor. O doktorlar hakkında da gerekenin yapılacağına inanıyoruz.

Yaygın medyaya mensup gazete ve televizyonlar da 38 gündür görmedikleri Ali İsmail konusunu vefatından sonra görmeye başladı. Bir çoğu manşetine bile taşıdı.

Cumhuriyet Savcılığı’nın geniş bir soruşturma yaptığını önceki gün yapılan açıklamadan da öğrendik.

Açıklamada ‘‘Olay tarihi olan 03 Haziran 2013 günü saat 00.15 civarında maktül Ali İsmail Korkmaz'ın, elinde beysbol sopası ve cop olan kimliği belirsiz 2-3 kişi tarafından ilimiz Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak üzerinde darp edilmesi olayı ile ilgili olarak ‘‘Kasten öldürme’’ suçundan açılan soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2013/15656 Numaralı dosyası üzerinden devam etmektedir’’ ifadelerine yer veriliyordu.

Tekrar söylüyoruz, Eskişehir polisi başta olmak üzere Cumhuriyet Savcılığı ve diğer kurumlar bir an önce bu olayı aydınlığı kavuşturmalı, Ali İsmail’i öldüresiye dövenler bir an önce bulunarak adalet önüne çıkarılmalıdır.

O karanlık mutluka aydınlatılmalıdır.