Eskişehir-Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi tarafından Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan ve 2022 yılında hibe almaya hak kazanan ‘Yetişkin Eğitiminde Dijital Dönüşüm’ isimli yetişkin eğitimi kısa dönemli personel hareketliliği projesinin ikinci faaliyeti olan işbaşı izleme faaliyeti 6-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Escuela Oficial de Idiomas ev sahipliğinde İspanya’nın Las Palmas De Gran Canaria adasında gerçekleştirildi.

3D Gençlik Festivali’nde Ezel Akay ve Gürkan Hacır gençlerle buluştu 3D Gençlik Festivali’nde Ezel Akay ve Gürkan Hacır gençlerle buluştu

Yapılan açıklama şöyle; “Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezinde görev yapan eğitmenler yetişkin eğitiminde harmanlanmış öğrenme yöntemi ve dijital uygulamalar konusunda 5 gün boyunca Escuela Oficial de Idiomas Las Palmas de Gran Canaria isimli yetişkin eğitimi kurumunda derslere katılarak gözlem yaptılar. Ev sahipliği yapan kurum, harmanlanmış öğrenme yöntemi ile yabancı dil eğitimi veren ve ders ortamlarını dijital uygulamalarla zenginleştirmiş bir yetişkin eğitimi kurumudur. 5 günlük işbaşı izlem faaliyeti sırasında katılımcılar Moodle platformu (Sanal Kampüs), yapay zekanın yetişkin eğitimine entegre edilmesi, çıkış bileti olarak 10 dijital araç (Socrative, Google Forms, Pear Deck, Flipgrid, Synth, Kahoot!, Google Slides, Formative, Poll Everywhere, Seesaw) ve Baamboozle, Tripticoplus, Genially gibi yenilikçi dijital uygulamalar hakkında bilgi edindiler ve etkileşimli olarak derslere katıldılar.

Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi, 2021 yılında da Escuela Oficial de Idiomas tarafından yürütülen 'Job Shadowing Europe' adlı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi KA1 projesinde yabancı dil eğitimi alanında uzman bir eğitmene ev sahipliği yaparak başarıyla görev almıştır. Bu deneyim, 'Yetişkin Eğitiminde Dijital Dönüşüm' projesi kapsamında gerçekleştirilen işbaşı izlem faaliyetinin Escuela Oficial de Idiomas Las Palmas de Gran Canaria ev sahipliğinde yürütülmesine katkı sunmuş ve bu kurumla daha önce kurulmuş olan iş birliğini güçlendirmiştir. Başarıyla tamamlanan faaliyet, Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezine ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtma fırsatı sunmuştur.  İşbaşı izlem faaliyetinin yanısıra Erasmus+ projelerinde oldukça başarılı olan ev sahibi kurum ile geleceğe yönelik yeni proje fikirleri tartışılmış ve ortaklık planlamaları yapılmıştır. Yaygınlaştırma ve atölye çalışmaları ile devam edecek olan proje Mayıs 2024 tarihinde sona erecektir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM