DSC_0532

Eskişehir futbol altyapı spor kulübü derneği Müdürü İsmail Bal şunları söyledi; “Eskişehir futbol altyapı spor kulübü derneğimiz 1996 yılında Eskişehirsporun efsane futbolcuları İsmail arca önderliğinde Eskişehir spora ve Eskişehir sporuna futbolcu yetiştirmek amacı ile kurulmuş ve  1999 yılında tamamlanan kanlıkavak mevkindeki tesislerde faaliyete geçmiştir. Neden dernek kurularak Eskişehirspor a ve Eskişehir amatörüne bir altyapı oluşturduğu sorusu akla gelebilir. Bilindiği gibi o yıllarda da maddi sıkıntılar içinde bulunan Eskişehirspor borçlarından dolayı bu tesisinde elden çıkarılmaması için ayrı bir dernek olarak kurulup hizmete sunulmuştur. İyiki de öyle yapmışlar çünkü günümüz şartlarında borçlarından dolayı takımımızın alacaklılar tarafından tesise  el konulması içten bile değildir.

   Dönemin Odunpazarı belediye başkanı sayın Ayhan BOYER ve dönemin valisinin iyi niyetleri ile  göstermiş oldukları mevcut yere izinleri dahilinde yer tahsis edilmiş ve efsane ağabeylerimizin önderliğinde imece usulü ile tüm şehrin ileri gelenlerinin yardımlarıyla tesis kurulmuştur o günden günümüze kadar yaklaşık 20.000 bin çocuğumuza futbolun ilk temel eğitimi verilmiştir bu çocuklarımızın içinden 500 kadar profosyonel futbolcu yetişmiş bunlardan da 100 kadarı a milli genç mili olarak  Türk milli takımımıza kazındırılmıştır.

Eskişehirspor ve Eskişehir sporuna amatörüne hizmet veren bu derneğimiz maalesef son dönemde Odunpazarı Belediyesiyle bazı sorunlar yaşamaktadır tesislerimizin bulunduğu alanın bahçe kısmının küçük bir bölümü odunpazarı belediyesine ait olmasından kaynaklı tüm tesisleri boşatma talebinde bulunmuş ve bin bir emekle milyonluk değere mal olmuş tesisin bina, halısaha ve diğer alanlarını da terk etmemiz istenilmektedir. hiçbir maddi destek sağlamayan Odunpazarı Belediyesinin böylesine milyonluk tesise el koymak istemesi ve ihaleye çıkararak futbol eğitim yuvasını paralı şahıslara vererek ticaret haneye çevirmeye çalışmasını anlamak mümkün değildir.

Konunun çözümü için dernek yönetimimiz Odunpazarı belediye başkanı sayın Kazım Kurt ile görüşüp kendisinden daha önce 2 kez yapılan sözleşmenin tekrar  uzatılması talebinde bulunulmuş fakat tüm iyi niyetimize rağmen olumlu sonuç alınamamıştır kesinlikle ihaleye çıkacağı vurgulanmıştı. Hiçbir katkısı bulunmayan milyonlar ve emek  harcanarak  derneğimiz tarafından yapılan tesisin ihale yolu ile alacak kişilerin halı saha ve kafe işletmeciliği yapılan yer haline dönüşeceği  kaçınılmaz olacaktır.

Belediyelerin temel misyonlarından biriside amatör spora destek olup tesis kurması gerekirken maalesef Odunpazarı belediyemiz mevcut spor tesisini de kapanması yönünde kararlar almaktan kaçınmamaktır.

6 şubatta ülkemizin yaşamış olduğu asrın felaketinde bizlerde dernek olarak her türlü yardımlara odaklamış depremzedeleri tesisimizde ağırlamak ve hizmet etmeye çalışırken Odunpazarı Belediye zabıtalarının  defalarca  tesislerimizin boşaltılıp boşaltılmadığına dair fotoğraflamaya gelmeleri psikolojik baskı kurmaları da üzüntülerimizi bir kat daha artırmıştır.

23 sene önce Büyükşehir Belediye başkanı sayın Yılmaz Büyükerşen şöyle demişti “ çocuklar bizler var iken bir sorun yaşamazsınız biz olmadığımız gün ise, sizi çok rahatsız ve de huzursuz eden olur”  evet hocam Gerçekten çok haklıymışsınız.

Bugünleri görmüşsünüz ve  bizde diyoruz ki sayın  hocam siz görevdesiniz bir başkası yok, bizleri rahatsız ve de huzursuz ediyorlar .

Bizlerde yapılan bu tesisin yok olmaması şehrimize mal olmuş bu spor kulübümüzün yaşaması için sayın Odunpazarı Belediye başkanı Kazım KURT a çağrımızdır konunun çözümü için gerekeni lütfen yapınız…. 450 çocuğumuzu sokağa terk etmeyiniz. Biz dernek yönetimi olarak  bu çocuklarımızın spor yapma hakları ve konunun çözümü için yasal yola başvuracağımızın bilinmesini saygıyla arz ederim”

Editör: Mustafa YILDIRIM