Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 21 Temmuz tarihli olağan meclis toplantısı 2. birleşimi 1. oturumunda 20 madde gündeme geldi. AK Partili meclis üyesi Mustafa Birsen’in, “4, 6 ve 12’nci maddeler plan bütçe komisyonunda görüşüldüğünde şerh koymuştuk, bunlar dışındakiler oy birliği ile gelmiştir.” açıklaması sonrasında kalan maddeler okunmuş sayılarak toplu olarak oylandı. AK Partili meclis üyelerinin itiraz ettiği 4, 6 ve 12’inci maddeler ise mecliste yeniden görüşülerek oylandı.

4. maddedeki; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı gelir tarife cetvelinin 44’üncü maddesinde değişiklik yapılması ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporuna AK Parti grubunun yaklaşımını Orhan Durmuş, şöyle açıkladı: “Belirtilen hafriyat atıkları ile ilgili tarifenin yükseltilmesini doğru bulmuyoruz, bu atıkların ortalığa atılmaması için fiyatların düşük tutularak özendirici olmasını istiyoruz bu nedenle red oyu verdik.”

Parkometre ücret tarifesinin belirlenmesi konusundaki 6. madde ile yüzde 22’lik bir zam talebiyle ücretlerin ilk saati 9 lira olan tarife 11 liraya, yükseltilirken, sonraki her saat için eski tarifede 5 lira olan ücret ise 6 liraya çıkartıldı.   Bu artışın yüksek olduğunu ifade eden itiraz eden AK Parti grubu, ise ilk 2 saat için 10 lira ödenmesini talep etti.

AK Parti grubu bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “KENTAŞ LTD. şirketinin ücret artışına yönelik taleplerini kabul etmiyoruz, kısmi bir artış olabilir, ilk 2 saat için 10 lira sonraki her saat için 5 lira olarak düzenlenmesini talep ediyoruz.” İtirazlara karşın madde oy çokluğu ile kabul edildi.

12. maddedeki; Tepebaşı ilçesi Yukarısöğütönü mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na 1 aylık askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ile ilgili imar ve bayındırlık komisyon raporu da AK Parti grubunun red oyu vermesine karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM